Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Ένας συλλογισμός υπέρ της Αποχής

Θέλω να θέσω έναν προβληματισμό μου για τις εκλογές. Θα ήθελα όσοι μπορούν και θέλουν, να κάνουν κάποιο σχόλιο με την άποψη τους επάνω σε αυτό το θέμα. Παρακάτω λοιπόν θα εκφράσω ένα επιχείρημα για την αποχή. Ούτε «βαλτός» είμαι, ούτε θέλω να παρακινήσω τον οποιονδήποτε για κάτι. Ο καθένας είναι ανεξάρτητος νους με ατομική κρίση και κάνει ότι θέλει.

Είναι γνωστό πως τον εκλογικό νόμο τον έχουν φτιάξει έτσι, ώστε να ευνοείται συστηματικά το κόμμα εκείνο που οι ψηφοφόροι του πηγαίνουν στρατευμένα στις κάλπες. Καρπώνονται ακόμη και τις ψήφους στο ΛΕΥΚΟ ή στο ΑΚΥΡΟ. Ο νόμος επίσης δεν προβλέπει να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές αν η συμμετοχή δεν είναι σημαντική. Έτσι οδηγούμαστε πάντα στο να κάνουν κουμάντο οι μειοψηφίες σε αυτή τη χώρα.

Πώς θα αντισταθούμε όμως, λένε κάποιοι, από τον καναπέ κάνοντας αποχή; Με αυτό το σκεπτικό έχουν απόλυτο δίκιο. Υπάρχει όμως και μία άλλη οπτική γωνία. Η άμεση αποδοχή του συστήματος από όλους όσους συμμετέχουν στις διαδικασίες τους. Είναι αλλιώς να αντιδράσω απέναντί σε μία κυβέρνηση που έχει ένα συμπαγές αριθμό ψηφοφόρων επί της πλειοψηφίας του λαού και αλλιώς να αντιδράσω απέναντί σε μία κυβέρνηση που αποτελεί πλειοψηφία επί της μειοψηφίας που ψήφισε. Διότι η κυβέρνηση αυτή, τότε θα στηρίζεται σε «σάπιο» πάτωμα και στην πράξη θα είναι απλά μία ολιγαρχία.

Και το να ασκήσεις το δικαίωμα στη Δημοκρατία; Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος. Ξέρετε πολλοί καλά οι περισσότεροι πως δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία αλλά έχουμε «Δημοκρατία». Αυτή ευνοεί τον πολιτικό σχηματισμό που θα κατορθώσει να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό μαύρου χρήματος, ώστε να παρουσιάσει τη δική του «αλήθεια» και να επιβληθεί. Για παράδειγμα θα σας θυμίσω τον Τσουκάτο, ο οποίος για εμένα ήταν ο μόνος που είπε την αλήθεια από όλους όσους κλήθηκαν για εξέταση. «Ναι το πήρα το ένα εκατομμύριο μάρκα και το έβαλα στα μαύρα ταμεία του κόμματος» είχε πει. Κανένας όμως δεν προχώρησε την έρευνα παρακάτω, γιατί τότε θα μαθαίναμε πολλά. Όπως το ποιοι σκοτεινοί σκοποί χρηματοδοτούνται από τα μαύρα ταμεία, στον δρόμο για την εξουσία. Και το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Τώρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα έπρεπε να νομιμοποιήσουμε τον Καλλικράτη με την ψήφο μας. Αργότερα θα χρειαστεί να τον χτυπήσουμε. Και θα χρειαστεί να τον χτυπήσουμε με ανορθόδοξο τρόπο. Μακάρι να βγω λάθος, αλλά εκεί το πάνε το πράγμα. Εάν όμως χρειαστεί να τον χτυπήσουμε, θα πρέπει αυτός να έχει την μικρότερη δυνατή αποδοχή. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις. Περνάμε σε μία εποχή που όσο η Νέα Τάξη μας περικυκλώνει θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσουμε με άλλα μέσα, μη συμβατικά. Θα αναγκαστούμε να το πράξουμε έτσι από τη στιγμή που έχουν κόψει και ράψει το πολιτικό σύστημα στα μέτρα τους. Η βουλή είμαστε εμείς, ο καθένας από εμάς και όχι αυτό που μας παρουσιάζουν. Γιατί δεν μπορεί το 30% που έχει συγκεκριμένα συμφέροντα, να επιβάλλει στο υπόλοιπο 70% το μόρφωμα του μνημονίου.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω πως οι πολιτικοί καταφέρονται με τέτοιο μένος κατά της αποχής. Μέχρι και ύβρεις εκστομίζουν εναντίων όσων απέχουν. Έβλεπα τον Ρέππα το πρωί στην τηλεόραση και η αγωνία του επικεντρωνόταν όχι στο τι θα ψηφίσει ο κόσμος αλλά μήπως δεν ψηφίσει και δεν στηριχτεί ο Καλλικράτης. Αντίθετα δεν τους ενοχλεί τόσο το ΛΕΥΚΟ ή το ΑΚΥΡΟ αφού και πάλι το καρπώνονται οι ίδιοι. Η αποχή όμως δεν τους νομιμοποιεί ως πλειοψηφία αν είναι μεγάλη και τρέμουν μήπως αυτό οδηγήσει στην κατάρρευση τους. Θα ήθελα να ακούσω κυρίως τις αντίθετες απόψεις επάνω στα επιχειρήματα μου, για προβληματισμό και σκέψη.

2 σχόλια:

act-in-idios είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΓΟΡΙΛΑΚΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ....

ΔΙΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΜΠΛΟΓΚΕΡΣ.

ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ....

ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΟΤΥ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

ΑΝ ΜΑΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΑΝ.

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΙ ΕΔΩ ΜΟΛΙΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΓΚΙΧ", ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ !!

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

ΑΡΑ Η ΑΠΟΧΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Gorilaki είπε...

Αν θέλεις σχολιασμό ρίξε μία ματιά εδώ http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_3453.html

Εμείς έχουμε μικρά ιστολόγιά. Αν θέλεις κάποια ανάρτηση σου να σχολιαστεί στείλε την στο Ξυπνήστε.