Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Η Λερναία Ύδρα ζει

Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα που μας ενοχλούν γύρω μας και τα βάζουμε όχι άδικα με τις κυβερνήσεις αυτής της χώρας. Από λαός του φιλότιμου και της φιλοξενίας καταντήσαμε να εγκαλούμαστε για ρατσισμό από διάφορους κύκλους επειδή αυξάνονται οι φωνές και η αγανάκτηση για την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών. Μας λοιδορούν ως κλέφτες και απατεώνες για λεφτά που δεν «φάγαμε» εμείς, η φτώχεια και η ανέχεια μεγαλώνει, το άδικο βασιλεύει, η ακρίβεια έφτασε στη στρατόσφαιρα και η ασυλία των πραγματικά ενόχων έγινε θεσμός.

Είμαι της άποψης πως ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζει ένα τέρας της μυθολογίας μας και αυτό δεν είναι άλλο από τη Λερναία Ύδρα. Σε αυτό το τέρας δίνει σάρκα και οστά το πολιτικό μας σύστημα που είναι αιχμάλωτο του εαυτού του. Ακόμη και αν δεν υπήρχε διαφθορά έτσι όπως είναι δομημένο, για κάθε ένα πρόβλημα που πάει να λύσει δημιουργεί δύο καινούρια, διότι είναι δέσμιο της ισχύς του.

Άκουσα σε μία εκπομπή πως οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική, το χειρότερο όμως για αυτούς που συμμετείχαν στη συζήτηση είναι πως οι νέοι απαξιώνουν και τον κοινοβουλευτισμό. Εξέφρασαν δε την άποψη πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε άλλο πολιτικό σύστημα λέγοντας πως ή θα έχουμε το τωρινό ή θα έχουμε δικτατορία, ενώ χρειαζόμαστε και καινούριο κόμμα εξουσίας. Αναρωτιέμαι γιατί κανείς τους δεν εξέφρασε την επιθυμία για την «Άμεση Δημοκρατία»; Γιατί εγκλωβίζουν τη σκέψη του κόσμου σε ψεύτικα αδιέξοδα;

Δηλαδή εάν κάτι είναι λάθος αποδεδειγμένα στην πράξη, θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε; Δεν θα αναζητήσουμε κάτι καλύτερο; Ποιος μας το απαγορεύει αυτό; Πιστεύω ακράδαντα πως εάν ο Ελληνικός λαός «σκοτώσει» το τέρας που στέκεται απέναντί του, θα λύσει αυτομάτως και όλα του τα προβλήματα. Όλες τις κατηγορίες προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα του, γιατί αυτά απορρέουν από την ίδια πηγή. Το να παίρνουμε τα προβλήματα ένα ένα και να προσπαθούμε να τα λύσουμε είναι χάσιμο χρόνου. Πρέπει όμως να τολμήσουμε και να στείλουμε τη Λερναία Ύδρα πίσω στη μυθολογία.

Με το να αναλωνόμαστε σε λογικές του στυλ να φύγει ο Γιώργος για να έρθει ο Αντώνης, να δώσουμε μία ευκαιρία στην Αλέκα ή στον Αλέξη ή να εμπιστευτούμε το δεκανίκι, απλά φροντίζουμε να κρατάμε τη Λερναία Ύδρα εν ζωή. Αλλά και η αναζήτηση ελπίδας σε νέο πολιτικό φορέα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Διότι το πλαίσιο που όλοι αυτοί καλούνται να αναδειχθούν και να δουλέψουν είναι λάθος. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε έναν σωστό στόχο και ας χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

4 σχόλια:

act-in-idios είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ??
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ, ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ??
ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΩΤΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ??

Gorilaki είπε...

Με λίγα λόγια φίλε μου ΑΚΤΙΝΙΔΙΕ σκέφτομαι το εξής. Αντί να διχαζόμαστε στο όνομα των κομμάτων, να ζητήσουμε αλλαγή του πολιτεύματος. Αντί κάθε ομάδα κοινωνική να βγαίνει και να διαδηλώνει για 20 ευρώ αύξηση ή για ένα μεμονωμένο αίτημα της, να διαδηλώσουμε μία και έξω υπέρ της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Αυτό θα ήταν μία καλή αρχή. Δεν είναι δική μου πατέντα αυτό, το έχουν πει άλλοι πριν από εμένα και εφαρμόζεται σε μία παραλλαγή της σήμερα στο κράτος της Ελβετίας.

Αν τώρα η ΖΗΜΕΝΣ και η κάθε ΖΗΜΕΝΣ μπορεί να λαδώσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος, στο σύστημα που περιγράφω θα ήταν αδύνατον να λαδώσει το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Αν οι κυβερνήσεις επηρεάζονται από ξένον δάκτυλο, ή είναι αιχμάλωτες του Μπόμπολα και του κάθε Μπόμπολα, ο Ελληνικός λαός δεν θα μπορούσε να επηρεαστεί από τέτοιους παράγοντες.

Με ειρηνικούς τρόπους μπορούμε να ρίξουμε την κυβέρνηση αυτή και να προχωρήσουμε με μία Εθνοσυνέλευση επικυρωμένη από Δημοψήφισμα σε εγκαθίδρυση Άμεσης Δημοκρατίας.

act-in-idios είπε...

ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ??

ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ !!

ΚΑΤΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ.

ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΟΚΣΙΔΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΑΝΟΙ.

ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ !!

ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 560ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΚΟΜΑ, ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ, ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....

ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΦΘΟΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ !!

Gorilaki είπε...

Ίσως είναι ουτοπία το σκεπτικό μου. Ίσως πάλι να μην είναι ουτοπία η αλλαγή πολιτεύματος, αλλά το πώς θα ενωθούμε, για να την εφαρμόσουμε.

Θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι άνθρωποι του πνεύματος προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολλά μπορούν να γίνουν αλλά μέχρι να συμβούν ας βολευτούμε με τον Πάγκαλο και την προπαγάνδα του Τζέφρι.

Κάπου θα γίνει το λάθος και θα μας αναγκάσουν όμως να ενωθούμε μην έχοντας άλλη επιλογή. Και τότε...