Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Συμφώνησαν σε σχέδιο για οικονομική δικτατορία στους λαούς.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ένα σχέδιο δράσης χωρίς προηγούμενο προκειμένου να ενισχύσουν την κοινή δημοσιονομική πειθαρχία και έκριναν απαραίτητη τη δημιουργία ενός Ταμείου στήριξης των χωρών της ζώνης του ευρώ, δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

Η έκθεση που συνοψίζει το σύνολο του σχεδίου αυτού "εγκρίθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ", δήλωσε μία από τις πηγές.

"Είναι η συγκεφαλαίωση που έγινε από το Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ", πρόσθεσε άλλη διπλωματική πηγή.

Το σχέδιο αυτό, που ετοιμαζόταν υπό την εποπτεία του προέδρου της ΕΕ από την περασμένη άνοιξη προκειμένου να σκληρύνει το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, αποτέλεσε ήδη αντικείμενο συμφωνίας των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής πως χρειάζονται περιορισμένες αλλαγές στη συνθήκη της Ένωσης προκειμένου να εξυπηρετηθεί η έκκληση της Γερμανία για τη δημιουργία ενός μόνιμου συστήματος διαχείρισης κρίσεων χρέους, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.

"Υπάρχει μια γενική συμφωνία γύρω από το τραπέζι ότι θα υπάρχει μια πιθανότητα περιορισμένων αλλαγών στη συνθήκη, κυρίως θέτοντας το μηχανισμό κρίσεων στην ευρωζώνη σε μία πιο στέρεη βάση", δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: