Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά

Χωρίς προβλήματα αλλά και με χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Οι τιμές κυμαίνονται από 67 ως 70 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, στην περιφέρεια και για μικρές ποσότητες ξεπερνούν και τα 75 λεπτά, ενώ οι τιμές των εταιρειών εμπορίας καυσίμων διαμορφώνονται από 65 ως 67,5 λεπτά το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι οι μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης είχαν δεσμευθεί να πουλήσουν στα 67 λεπτά.

Το ενδιαφέρον και οι παραγγελίες των καταναλωτών είναι σήμερα περιορισμένο, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν αποθέματα στις δεξαμενές από την προηγούμενη χρονιά. Οι παραγγελίες εξαρτώνται και από την κατανάλωση, δηλαδή από τον καιρό. Πάντως, οι βενζινοπώλες αναμένουν ότι οι καταναλωτές φέτος λόγω του γενικότερου κλίματος θα είναι έτσι κι αλλιώς συγκρατημένοι.

Συνεργεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πραγματοποιούν από χθες ελέγχους για ελλιπείς παραδόσεις πετρελαίου από βυτιοφορείς, ενώ ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί στις νομαρχίες.

Το Υπουργείο συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους. Καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: