Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζει τον αγώνα της η Κουβανή blogger

Η πιο διάσημη blogger της Κούβας, η Yoani Sanchez, η οποία τιμήθηκε την Παρασκευή με τον τίτλο «Ήρωας της Ελευθερίας του Τύπου στον Κόσμο» από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), δήλωσε χθες ότι το βραβείο αυτό συνιστά μια προτροπή και μια ασπίδα προστασίας, για να συνεχίσει να αγωνίζεται κατά του «τείχους της λογοκρισίας», στη χώρα της.

Η Yoani Sanchez, η οποία γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της το Σάββατο, πήρε το 2007 την πρωτοβουλία να ανοίξει ένα blog, το Generation Y, το οποίο έχει σήμερα περισσότερο από ένα εκατομμύριο αναγνώστες. Ωστόσο, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα απαγορεύτηκε στην Κούβα το 2008.

Για να το διορθώσει αυτό, η Sanchez στέλνει τα σχόλιά της μέσω ταχυδρομείου στους φίλους της στο εξωτερικό, οι οποίοι τα δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο desdecuba.com, που φιλοξενείται στη Γερμανία.

Την Παρασκευή, τιμήθηκε από το IPI, επειδή αψήφησε τους περιορισμούς που επιβάλλονται στον Τύπο στη χώρα της και υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ινστιτούτου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: