Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα blog στην TV και διάδοση τους στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία.

Στην παρούσα φάση η Ελληνική κοινωνία χωρίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες. Σε αυτούς που αποδέχονται το μνημόνιο και την παρέμβαση ξενόφερτων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας μας και σε αυτούς που δεν αποδέχονται την παραπάνω κατάσταση. Αυτή η δεύτερη κατηγορία αποτελεί και την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Τι συμβαίνει όμως και η πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν επιθυμούν την προδοτική κατάσταση του μνημονίου, αδυνατεί να εξαργυρώσει αυτή την αριθμητική υπεροχή σε θεσμικό επίπεδο και γίνεται δέσμια στις ορέξεις μιας μειοψηφίας; Γιατί αυτή η πλειοψηφία δεν βρίσκει τρόπο να εκφραστεί στο θεσμικό πεδίο και να αποτρέψει αυτή τη προδοσία κατά της χώρας μας;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πως η πλειοψηφία έχει πολυφωνία σε ιδέες και σε πολιτικές, σε αντίθεση με την μειοψηφία που εκφράζεται στρατευμένα μέσα στο πολιτικό καθεστώς από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και από μερικές Νεοφιλελεύθερες φωνές όπως η κα Μπακογιάννη που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ και έχουν διαγραφεί για αυτή τους τη στάση.

Επίσης η πλειοψηφία είναι αιχμάλωτη της μειοψηφίας, εξαιτίας νομοσχεδίων που έχουν δημιουργηθεί στη μεταπολίτευση για να κρατούν σιδηροδέσμιες τις Συνταγματικές ελευθερίες και τις άμυνες εκείνες που προστατεύουν το Σύνταγμα από την δόλια κατάλυση του. Αυτό έχει μετατρέψει το πολίτευμα μας από Δημοκρατικό σε κατ ευφημισμών Δημοκρατικό επιτρέποντας στις μειοψηφίες να αιχμαλωτίζουν τις πλειοψηφίες αφού αυτές δεν μπορούν να αντιδράσουν υπό αυτό το πρίσμα.

Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και συνεισφέρουν στην ύπνωση της Ελληνικής κοινωνίας. Μοναδικός τους αντίπαλος είναι η διαδικτυακή κοινωνία των blogs, όπου μέσα από αυτά ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αποκτά βήμα περιγράφοντας την κατάσταση όπως ακριβώς τη βιώνει. Το πρόβλημα όμως σε αυτή την προσπάθεια είναι πως μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο έλεος των βαρόνων της δημοσιογραφίας.

Η ζημιά που έχει προκαλέσει όμως σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα η κοινότητα των ανεξάρτητων μπλόγκερ είναι ήδη μεγάλη για αυτό και επεξεργάζονται τρόπους για να τα φιμώσουν. Αντί να περιμένουμε παθητικά να συμβεί αυτό, ίσως ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Η δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας όπου θα προβάλλει τις ημερήσιες αναρτήσεις των ανεξάρτητων ιστολογίων και μόνο, είναι σίγουρα μία ουτοπία με τα σημερινά οικονομικά και πολιτικά δεδομένα. Θα μπορούσαμε όμως όλοι μαζί να διατυπώσουμε με mail το αίτημα μας για δημιουργία καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής προς όλους τους σταθμούς και ιδιαίτερα προς τη δημόσια τηλεόραση που είναι τηλεόραση όλων των Ελλήνων άσχετα αν κάποιοι την έχουν μετατρέψει σε κομματικό φερέφωνο.

Την δημόσια τηλεόραση μας επέβαλαν παράνομα να την πληρώνουμε όλοι, αυτό όμως μας δίνει και δικαιώματα. Θέμα κόστους δεν τίθεται διότι όλη τη «βρώμικη» δουλειά την κάνουμε εμείς μέσα από τα blogs μας. Αυτοί μόνο αναρτήσεις θα προβάλλουν και έτσι θα έχει πρόσβαση στα ιστολόγια όλος ο κόσμος.

Εάν πετυχαίναμε με κάποιον τρόπο κάτι τέτοιο θα βλέπαμε που θα έπεφτε η τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων και που θα κρυβόταν ο δημοσιογραφικός συρφετός. Ας τους «βομβαρδίσουμε» μαζικά με το συγκεκριμένο αίτημα. Μία καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή για τα blogs. Τα blog έχουν γίνει πλέον κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και ο πλουραλισμός με την ποιότητα που τα συνοδεύει είναι ασύγκριτος.

Έτσι θα μπορούσαν να ακουστούν στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία θέματα όπως η ποίηση, το περιβάλλον, απόψεις που θα στριμώχνουν τους πολιτικούς στη γωνία, σκέψεις που ξυπνούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, ακομμάτιστες ειδήσεις, θέματα θρησκείας, ιστορίας και τόσα άλλα που έχει θάψει η τηλεοπτική παρακμή. Τι λέτε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: