Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Βουλή των Εφήβων

Μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την ομογένεια κατέθεσαν σήμερα, κατά την διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας της 15ης Συνόδου της "Βουλής των Εφήβων", τις προσωπικές τους αλήθειες για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες της γενιάς τους.

Σήμερα συνεδρίασαν οι επιτροπές που αντιστοιχούν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι έφηβοι βουλευτές, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τόνισαν την ανάγκη για ανανέωση του εκπαιδευτικού συστήματος και παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση και την προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ αναφέρθηκαν και στην ελλιπή μέριμνα για ψυχαγωγία των παιδιών, κάτι που οδηγεί, όπως τόνισαν, σε έφηβους εξαρτημένους από το διαδίκτυο.Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που παρακολούθησε τις εργασίες και των τριών Επιτροπών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών του προγράμματος, που δημιουργεί συνθήκες πιο ζωντανού και δημιουργικού διαλόγου.

Τις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρακολούθησαν και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας.

Στις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρέστησαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός.Αύριο, θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής Εφήβων στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: