Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Το παιχνίδι είναι στημένο

Αυτοί οι «θρασύτατοι» φορτηγατζήδες τολμούν και αντιστέκονται. Τολμούν να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια του επαγγέλματός τους και δεν υποτάσσονται στη βούληση μιας κυβέρνησης που θέλει το καλό μας. Αναστενάζει η αγορά με τα καμώματα τους μαθαίνουμε. Η ίδια αγορά που έχει γραμμένο τον πολίτη στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις 30% και 40% και η αγορά ακριβαίνει όλα τα είδη. Τα ίδια είδη που μέχρι χθες τα είχε στα ράφια με άλλες τιμές.
Η αγορά που περιμένει να φτερνιστεί ένας γάιδαρος στην ανατολή και να κλάσει ένας κόκορας στη δύση για να ακριβύνει τα πάντα, τώρα καταδυναστεύεται από τα φορτηγά.

Μα τι αγνώμονες υπάρχουν στη σημερινή εποχή. Τρόικες, μνημόνια όλα τα καλά έχει επιστρατεύσει η παρούσα κυβέρνηση για το καλό μας και αυτοί εκεί, μέσα στην «αχαριστία». Τελικά δεν εκτιμούμε τίποτα. Είδαν πως μας αρέσει να παίζουμε με το μνημόνιο και για αυτό σκέφτονται να το παρατείνουν έως το 2020. Και οι φορτηγατζήδες αυτή η «παλιό συντεχνία» αντιδρά. Και ανοίγουν και τα διόδια που και αυτά για το καλό του Ελληνικού λαού τα έβαλαν. Και οι άλλοι του ΟΣΕ τους μιμούνται. Μα καλά δεν φοβάστε μην έρθει κανένας κόλπος στον κύριο Μπόμπολα; Τα διόδια; Βρείτε κάτι άλλο.

Διότι ο κύριος Μπόμπολας άμα θυμώσει θα βάλει τους δημοσιογραφικούς κόπρους που έχει μαζέψει να σας συντρίψουν. Ο Μπόμπολας και οι όμοιοί του θα φάνε με χρυσά κουτάλια χάρη σε αυτό το μνημόνιο. Και στην Ελλάδα θα κάνουν πως το λένε, μεταρρυθμίσεις. Και θα δουλεύουμε όλοι ανασφάλιστοι, 12 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα για λίγα ευρώ και αυτό είναι πρόοδος. Χάρη σε αυτό το μνημόνιο μέχρι και το Ισραήλ θα βρει μέρος να θάβει τα πυρηνικά του απόβλητα. Λίγο το έχετε;

Δεν με ενδιαφέρει αν οι φορτηγατζήδες έχουν δίκιο αυτή τη στιγμή. Με ενδιαφέρει πως κάποιοι αντιστέκονται στην μεγαλύτερη προδοσία που έχει συμβεί ποτέ στην πατρίδα μας. Και το 1821 υπήρχαν πολλοί που μπορεί να μην «πήγαιναν» τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη για τους Χ λόγους. Όμως συντάχθηκαν μαζί τους ενάντια στον Εχθρό, πολέμησαν και κέρδισαν.

Αποπροσανατολιζόμαστε από τους αριθμούς και γίνονται συνέχεια εκτιμήσεις για το αν θα πετύχει ή όχι τους αντικειμενικούς του σκοπούς το μνημόνιο. Ότι και να λένε αυτούς τους έχει πετύχει ήδη με την υπογραφή του. Και μην κοιτάτε τους αριθμούς που δείχνουν ως μεγέθη αλλά τις συνέπειες τους. Η πιο «μάχιμη» γενιά βάλλεται τώρα. Όσοι μπορούν φεύγουν από την Ελλάδα. Όσοι μείνουν θα υποταχτούν στις «μεταρρυθμίσεις». Πριν το μνημόνιο ο Πάγκαλος κορόιδευε από το βήμα της βουλής τον Χαρδαβέλα που έλεγε πως η Ελλάδα έχει πετρέλαια. Μετά το μνημόνιο βρέθηκε και πετρέλαιο και φυσικό αέριο και στήνουν επιτροπές για τη διαχείριση τους..

Το παιχνίδι είναι στημένο και η φυσική μας υποδούλωση είναι θέμα χρόνου αν δεν αλλάξει κάτι. Οι σύγχρονοι Εφιάλτες θα φροντίσουν για αυτό. Αλ Σαλέχ, Δραγώνα, Κωνσταντίνου, Ιερώνιμος, 300 της βουλής, είναι μερικοί από αυτούς, όμως δεν φτάνουν. Για να νικήσουν πρέπει να πάρουν μαζί τους έστω και εν αγνοία του και τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αν το πετύχουν κέρδισαν, αλλά ας έχουν δυσανάλογο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: