Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι πρόεδροι Ελλάδας και Βουλγαρίας στα εγκαίνια της συνοριακής διόδου Κυπρίνου-ΙβαΪλοβγκραντ

Σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στον Κυπρίνο του Εβρου για να εγκαινιάσει μαζί με τον Βούλγαρο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ τη νέα συνοριακή δίοδο Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκράντ.

Τα εγκαίνια θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους, συμπίπτουν δε με την επέτειο 150 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος - Βουλγαρίας.

Επάνω σε ειδική εξέδρα θα παρακολουθήσουν οι Πρόεδροι Ελλάδος και Βουλγαρίας την τελετή των εγκαινίων, θα ακολουθήσει ομιλία και των δύο και η τελετή θα τελειώσει με παραδοσιακούς χορούς από ελληνικό και βουλγαρικό συγκρότημα με τις εθνικές τους ενδυμασίες.

Μετά τα εγκαίνια ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στο Ιβαϊλοβγκράντ, στη Νομαρχία Χάσκοβο της Βουλγαρίας, θα επισκεφθεί εκεί τον «Οίκο του Πολιτισμού», ενώ θα ακολουθήσει συνομιλία κατ’ ιδίαν μεταξύ των δύο Προέδρων.

Αμέσως μετά ο κ. Παρβάνοφ θα παραθέσει γεύμα στον κ. Παπούλια.

Πηγή

*** Καλές οι αβρότητες με τους Βούλγαρους γείτονες αλλά μήπως θα έπρεπε να το σπρώξει λίγο ο Παπούλιας και το θέμα με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μιας και θα συναντήσει τον ομόλογο του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: