Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Έκτη απόρριψη της αίτησης χάριτος για τον δολοφόνο του Τζον Λένον

Τρεις μήνες πριν την 30ή επέτειο της δολοφονίας του Τζον Λένον, οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης απέρριψαν για...έκτη φορά την αίτηση χάριτος του δολοφόνου του, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.

Η Επιτροπή Απονομής Χάριτος της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την αίτηση του Τσάπμαν, επικαλούμενη "ανησυχίες για την αδιαφορία του (Τσάπμαν) απέναντι στους κανόνες της κοινωνίας και στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Daily News", η τριμελής επιτροπή έλαβε 75 επιστολές κατά της απελευθέρωσης του Τσάπμαν, ανάμεσα στις οποιες ήταν και μια της χήρας του Λένον, Γιόκο Ονο, η οποία επισήμανε πως ο άνθρωπος αυτός αποτελεί απειλή για την ίδια, τους δύο γιους του Λένον, για τον κόσμο, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο 55χρονος Τσάπμαν έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Λένον, τον οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πλάτη έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Ο Τσάπμαν, που είναι παντρεμένος, εκτίει την ποινή του στη φυλακή υψίστης ασφαλείας 'Ατικα. Εχει δικαίωμα να ξανακάνει αίτηση το 2012.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: