Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Διάφορα απο τη Ρωσία

Νέα συσκευή ανίχνευσης τεμαχιών διαστημικών σκουπιδιών.
Οι επιστήμονες της Ρωσίας κατασκεύασαν συσκευή ανίχνευσης τεμαχιών διαστημικών σκουπιδιών, μεγέθους απο 1 ως 10 εκατοστά, τα οποία δεν μπορούν να ανακαλυφθούν με τη βοήθεια των γνωστών συσκευών.

Έτσι ανακοίνωσε η Υπηρεσία τύπου του Ινστιτούτου Φυσικής Λέμπεντεφ. Το νέο τηλεσκόπιο με φακούς βλέπει σκουπίδια σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων και δεν απαιτεί ειδικούς δορυφόρους. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε διαστημική συσκευή. Σήμερα στο Διάστημα βρίσκονται σχεδόν 100 χιλιάδες διαστημικές συσκευές η προθεσμία χρήσης των οποίων έχει λήξει, διαφόρων ορόφων πυραύλων–φορέων, καθώς επίσης και βίδες, παξιμάδια κλπ.


Μετάλλιο «Για την αγάπη και την πιστότητα»
Με το ρωσικό μετάλλιο «Για την αγάπη και την πιστότητα» τιμήθηκε το ζεύγος απογόνων του Αλεξάντρ Πούσκιν που ζεί στο Βέλγιο. Τούς επέδωσε αυτό το μετάλλιο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Βέλγιο Αλεξάντρ Ρομάνοφ. «Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να πάρεις μετάλλιο, που καθιερώθηκε στη Ρωσία για την αναγνώριση των οικογενειακών αξιών»,- είπε ο Αλεξάντρ Πούσκιν, απόγονος και συνονόματος του Μεγάλου Ρώσου ποιητή, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Ρώσων ευγενών στο Βέλγιο. Ο Αλεξάντρ με την σύζυγό του Μαρία Πούσκινα γιόρτασε πέρυσι το 40ο ιωβηλαίο της συζυγικής τους ζωής.Ασυνήθιστο σολάριουμ για τεχνητό μαύρισμα αλόγων.
Σε ένα πρεβαντόριο του Αλτάι, άνοιξε ένα ασυνήθιστο σολάριουμ για τεχνητό μαύρισμα αλόγων. Σ΄αυτη την ρωσική περιοχή είναι λίγες οι ηλιόλουστες μέρες, ενώ τα άλογα ιπποδρομίας για να έχουν όμορφο και λαμπερό τρίχωμα χρειάζονται βιταμίνη Δ, που παράγεται κάτω από την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων. Τα άλογα εδώ κάνουν δεκάλεπτη ηλιοθεραπεία με ειδικά γυαλιά. Για να στέκουν ήσυχα στη διάρκεια όλης της αγωγής μπροστά τους βάζουν ταΐστρα με σανό. Στο εν λόγω πρεβαντόριο κάνουν ηλιοθεραπεία κυρίως πανάκριβα άλογα ράτσας αν και κάποτε όμως η τύχη χαμογελά και σε κοινά άλογα.Ολοκληρώθηκε η διασωστική επιχείρηση στο ρωσικό πλοίο Αναμπάρ
Από το καθηλωμένο στους υφάλους του νησιού Μενερόν αλιευτικό αποσύρθηκαν 32 άνθρωποι. Ένας θεωρείται αγοούμενος. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Η αναζήτηση του αγνοούμενου γίνεται από ειδικό ελικόπτερο του Υπουργείου Εκτάκτων Περιστάσεων. Την 1 Αυγουστου, το Ανμπάρ απόπλευσε από το Γιακούτσκ, πέρασε από τον ποταμό Λένα και τον Βόρειο θαλάσσιο δρόμο προκειμένου να πάρει μέρος στην κατασκευή αεριαγωγού μέσω του Πορθμού Νέβελσκι, που χωρίζει τη Σαχαλίνη από την ήπειρο.Τριάντα τρία κράτη θέλουν να αποκτήσουν ντομέιν (Domène) στο Διαδίκτυο
Τριάντα τρία κράτη υπέβαλαν αιτήσεις απόκτησης ονομάτων χώρου στο Ίντερνετ με τη χρήση των εθνικών τους αλφαβήτων.
΄Ετσι ανακοίνωσε η Τίνα Ντάμ, εκπρόσωπος της εταιρείας διαχειρισμού του χώρου των διευθύνσεων στο Ίντερνετ ICANN, σε διεθνή διάσκεψη διαχειρισμού και εγγραφής των ντομέν στο Διαδίκτυο. Αν ικανοποιηθούν αυτές οι αιτήσεις, τότε οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων θα μπορούν να γράφονται σε άλλες 22 γλώσσες, είπε η Τίνα Ντάμ.
Δάσος στο Χίμκι: χρειάζεται ο υπολογισμός των οικονομικών και οικολογικών προβλημάτων
Η τύχη του δάσους στο Χίμκι πρέπει να κριθεί υπολογίζοντας τα οικονομικά και τα οικολογικά προβλήματα. ΄Ετσι δήλωσε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Ο πρόεδρος επισήμανε την ανάγκη της οικολογικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.
Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ θεωρεί ότι η Ρωσία σ΄αυτό τον τομέα θα πρέπει προσανατολίζεται στην οικολογική κουλτούρα των ευρωπαϊκών χωρών. Μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των ντόπιων κατοίκων και των οικολόγων κατά του κοψίματος των δεντρών κατά την κατασκευή αυτοκινητοδρομου Μόσχα-Σανκτ-Πετερμπούργκ, ο πρόεδρος ανέβαλε την υλοποίηση του σχεδίου και διέταξε να σταλεί αυτό το σχέδιο για επιπρόσθετη εξέταση και να διοργανωθεί πλατιά κοινωνική συζήτησή του.


Από το Πλεσέτσκ εκτοξεύθηκε πύραυλος-φορέας «Ροκοτ» με τρεις δορυφόρους
Από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ εκτοξεύθηκε πύραυλος-φορέας «Ροκοτ», ο οποίος μεταφέρει στο διάστημα δορυφόρο επικοινωνίας «Γκονετς-Μ» και δυο διαστημικές συσκευές του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Οι χαμηλής τροχιάς διαστημικές συσκευές «Γκονετς-Μ» μαζί με δορυφόρους αναμεταδότες γεωστατικής τροχιάς αποτελούν διώροφο σύστημα διαστημικής επικοινωνίας. Οι πληροφορίες από τις συσκευές χαμηλής τροχιάς στέλνονται στη Γη μέσω γεωστατικών δορυφόρων και έτσι εξασφαλίζεται επικοινωνία χωρίς χρονική καθυστέρηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: