Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή Aγιορείτη προς το Υπ. Εσωτερικών


Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ζήτημα του υποχρεωτικού πλέον ΑΜΚΑ, της σχεδιαζόμενης κάρτας του Πολίτη και ίσως της ηλεκτρονικής κάρτας ταυτότητος.
Η πολιτεία θέλοντας δικαιολογημένα να κάνει σωστά την δουλειά της, περιφυλάσοντας το δημόσιο συμφέρον, προσπαθεί να περιορίσει την απάτη, που γίνεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα, με την σύγχρονη τεχνολογία. Είναι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το οποίο και περιγράφεται από την επίσημη ιστοσελίδα του:

«Το Έργο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" αποτελεί τυπικό έργο παροχής τηλεπικοινωνιακών και τηλεματικών υπηρεσιών μεγάλης έκτασης και κλίμακας. Καλύπτει το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας με παρουσία σε περίπου 1800 σημεία. Αναφέρεται σε Φορείς του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα, οι ανάγκες των οποίων δεν περιορίζονται σε απλές τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά επεκτείνονται περιλαμβάνοντας προηγμένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και εικόνας. Στόχος είναι να αποτελέσει το Εθνικό Δίκτυο της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο για τρία χρόνια χωρίς κανένα κόστος θα προσφέρει στους φορείς που εντάσσονται σε αυτό υπηρεσίες όπως :
* Διασύνδεση σε ένα Ενιαίο Δίκτυο Δεδομένων και φωνής περί των 2000 φορέων της Δημόσιας Διοίκησης
* Ευρυζωνικές υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet και υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
* Διαδικτυακή Πύλη με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (π.χ Υπηρεσίες καταλόγου, εφαρμογές τηλεσυνεργασίας κ.λ.π) σε όλους τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης)
* Υποδομή ασφάλειας για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών
* Ηλεκτρονικό σύστημα Τηλεκπαίδευσης (Σύγχρονης και Ασύγχρονης)
* Υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης
* Δωρεάν τηλεφωνία τόσο μεταξύ των Υπηρεσιών του Φορέα, όσο και για όλες τις συνδεδεμένες Υπηρεσίες.

Πάνω σε αυτό το δίκτυο σχεδιάζεται να στηθεί όλη η επικοινωνία της δημόσιας διοίκησης.
Όμως το επίσημο λογότυπό του που είναι η εικόνα (1) αναλύεται με απλή αραίωση στις παρακάτω δύο εικόνες (2 & 3).
Μερικοί θα γελάσουν, άλλοι θα μείνουν αδιάφοροι, μα κάποιοι που πονούν πραγματικά αυτήν την όμορφη χώρα, θα κλάψουν. Θα κλάψουν διότι αυτά τα λογότυπα δεν ταιριάζουν για το δημόσιο δίκτυο της Ελλάδας, μιας τόσο περήφανης και μοναδικής χώρας. Μιας χώρας που κουβαλάει στις καρδιές των πολιτών της, την μεγάλη κληρονομιά του λαμπερού πολιτισμού που γέννησε την φιλοσοφία και την πάντρεψε με την αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Χριστού. Η Ελλάδα μας που χάρισε απλόχερα το φως και την Αλήθεια σε όλο τον πλανήτη και την συντηρεί μυστικά ως τρόπο ζωής στις καρδιές των πολιτών της δε μπορεί να ταπεινωθεί τώρα με λογότυπα αντιχριστιανικά και ανούσια.
Είναι λογότυπα αυτά για την Ελλάδα μας; Και ποιοί τα σχεδιάζουν;
Γι' αυτό οι πολίτες αυτής της χώρας που αγαπούν την Ελλάδα του Χριστού γίνονται ήρωες έτσι απλά, όπως ο Σωκράτης Γκιόλιας, όπως οι άγνωστοι πιλότοι των αεροπλάνων στις αναχαιτίσεις, όπως οι αφανείς μοναχοί που κάνουν συλλαλητήρια κάθε νύκτα έξω από την πόρτα του Θεού για να Τον ξεκουφαίνουν. Ακόμη όπως οι περισσότεροι έλληνες που ταπεινά, βουβά υπομένουν την αδικία που διαπράττεται σήμερα στη χώρα μας και είναι αυθόρμητα έτοιμοι ακόμη και να θυσιαστούν για να κυνηγήσουν όλα τα τσακάλια που έφαγαν την δημόσια περιουσία και γέμισαν με την βρώμα τους αυτόν τον όμορφο τόπο μας.
Απευθυνόμενος προς το Υπ. Εσωτερικών ως Υπεύθυνο φορέα του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε ώστε να αλλάξει αυτό το απαράδεκτο σύμβολο του δικτύου Σύζευξις.
Για παράδειγμα, δείτε τα λογότυπα των ανθρώπων που πιστεύουν στο Θεό:

ή ακόμη και αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών:

Περιέχουν το σύμβολα του Σταυρού και όχι του Διαβόλου.
Επειδή πιστεύουμε ότι δεν έγινε εσκεμμένα η σχεδίαση του λογοτύπου, περιμένουμε τις ενέργειές σας για την άμεση αλλαγή του, ώστε να μην δημιουργηθούν με τον ωχαδερφισμό μας προβλήματα στον από γεννήσεως του πονεμένο αλλά και ηρωικό αυτόν λαό.
Μετά τιμής
μοναχός Πρόδρομος Αγιορείτης
Τ.Θ. 78
63086 Καρυές Αγ. Όρους.
(κατά κόσμον Τζιντζής Κων/νος)

Πηγή

*** (Απο Gorilaki) Για κάποιους όσοι αντιδρούν στην εφαρμογή της κάρτας του πολίτη είναι γραφικοί και θρησκόληπτοι. Και το λογότυπο του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ είναι μία απλή καλλιτεχνική έμπνευση. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Απλά δείτε το λογότυπο. Η κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων μας κάνει πλάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: