Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Παιδιά ζωγραφίζουν το αυτοκίνητο του μέλλοντος

Ονειρεύονται το αυτοκίνητο του μέλλοντος, φιλικό προς το περιβάλλον και ζωγραφισμένο με χρώματα της φύσης, δέντρα και λουλούδια. Παιδιά σχολείων της Θεσσαλονίκης κάνουν τη δική τους πρόταση για το όχημα που προτιμούν ζωγραφίζοντας πάνω σε ένα μικρό αυτοκίνητο, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Το αυτοκίνητο του μέλλοντος».

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το περιοδικό Auto Business Review, οι μικροί επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν με κηρομπογιές διάφορα οχήματα σε χαρτόνι αλλά και πάνω σε ένα αληθινό αυτοκίνητο. Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης και του 3ου Ecocars show που θα πραγματοποιηθεί 25-26 Σεπτεμβρίου στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Εκεί θα υπάρχουν υβριδικά και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα που οι επισκέπτες θα μπορούν να τα οδηγήσουν ενώ θα ενημερώνονται και για τα πρωτοποριακά μοντέλα που κινούνται με ηλεκτρισμό, υγραέριο και κινητήρες ντίζελ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, μέχρι το 2020, το 10% του παγκόσμιου στόλου αυτοκινήτων θα κινείται με ηλεκτρισμό. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη στροφή των καταναλωτών προς την υγραεριοκίνηση αφού έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αυτοκίνητων που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν μετατρέψει σε υγραεριοκίνητα μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις τιμής στη βενζίνη. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν, αρκετά συνεργεία που κάνουν τις ανάλογες μετατροπές με κόστος 500-600 ευρώ, ενώ ο ανεφοδιασμός γίνεται σε 5 πρατήρια που λειτουργούν στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: