Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 10 πιο "έξυπνα" κατασκοπευτικά εργαλεία.


Τα προηγούμενα χρόνια η τεχνολογία δεν ηταν και τόσο πολύ ανεπτυγμένη οπως ειναι σήμερα. Ετσι λοίπον η δουλειά των κατασκόπων δεν ήταν και τοσο εύκολη οπως είναι σήμερα. Τα gadgets λοιπον που χρησιμοποιουσαν οι κατάσκοποι πριν αλλα και κατα την διάρκεια του ψυχρού πολέμου μπορουν να βρεθούν στο μουσείο κατασκόπων της CIA ( International Spy Museum ) στο Langley. Βέβαια δεν ειναι προσβάσιμη στο ευρή κοινό και για να εισέλθεις θέλει ειδική πρόσκληση.

Παρολαυτά εγω βρήκα με την βοήθεια του Internet και σας παρουσιάζω μερικα απο αυτά!


Κραγιόν - όπλο

Κλασσικό μπορεί κάποιος να πεί. Είναι 4.5 χιλιοστών μίας βολής και το χρησιμοποιούσαν πράκτορες της KGB την περίοδο του 1960. Υπήρχε και το αντίστοιχο όπλο που χρησιμοποιούσαν αλλες υπηρεσίες παρόμοιο με αυτό , χωρίς πυρομαχικά αλλα με κυάνιο.


Κάμερα κοστουμιού

Αυτή η μικρή κάμερα ( μοντέλο F-21 ) ήταν για χρήση απο πράκτορες της KGB ( πάλι.. ) γύρω στο 1970΄. Ο φακός βρισκόταν ενσωματομένος σε ένα κουμπί πάνω στο κοστούμι και το χειριστήριο ηταν μεσα στην τσέπη. Ετσι ο κάτοχος μπορούσε να τραβάει φωτογραφίες κρυφά απλα βάζοντας τα χέρια του στις τσέπες. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε κατι ανάλογο και απο την CIA.
Microdot Κάμερα

Το 1960 η οι μυστικές υπηρεσίες της Ανατολικής Γερμανίας έφτιαξαν αυτη την μικρή κάμερα η οποία μπορουσε να φωτογραφίζει έγγραφα και μέσω μια χημικής διεργασιας να τα σμικρύνει. Αυτό εδώ το Gadget άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία αφού κατα την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου ο Dusko Popov ένας διπλός πράκτορας των Γερμανών και των Αμερικάνων παρέδωσε στον τοτε διευθυντή του FBI Edgar Hoover μια τέτοια μηχανη με κείμενα περί του Pearl Harbor. Όμως ο Edgar δεν εμπιστευόταν πλήρως τον διπλό πράκτορα και δεν πήρε στα σοβαρά τα έγγραφα αυτά.

Παπούτσι με μηχανισμό ηχογράφησης

Τις δεκαετίες του 60 και 70 οι δυτικοί διπλωμάτες που δούλευαν στην ανατολική Ευρώπη αποφεύγανε να αγοράζουν ρουχισμό απο την ανατολή και παραγγέλναν ρούχα απο την δύση. Στην Ρουμανία λοιπον μια μυστική υπηρεσία χρησιμοποίησε τις συνήθειες των διπλωματών για όφελος της. Εγκαθιστούσαν κοριούς στα τακούνια των παπουτσιών τους! Η πρώτη τέτοια συσκευή αποκαλυφθηκε.... καταλάθος!

Βουλγάρικη Ομπρέλα

Η συγκεκριμένη ομπρέλα με μια γρήγορη ματιά μοίαζει σαν μια κοινή... ομπρέλα. Με διάφορες όμως μετατροπές οι Βουλγάρικες μυστικές υπηρεσίες την είχαν μετατρέψει σε φονικό όπλο αφου με το πάτημα του κουμπιού για να ανοίξει ( και καλά ) η ομπρέλα εκτόξευε δηλητήριο στο στόχο που σημάδευε το μπροστά σημείο της ομπρέλας

Περιστεροκάμερα

Τελευταίο , καλύτερο αλλα ταυτόχρονα και γελοίο ειναι μια κάμερα δεμένη πάνω σε ένα ...περιστέρι. Καθώς πετούσε το περιστέρι η φωτογραφική μηχανή ηταν ρυθμισμένη να τραβάει αυτόματα και συνέχεια. Ετσι οι μυστικές υπηρεσίες μπορούσαν να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες για τον εχθρό. Επίσης τα περιστέρια μετέφεραν μυνήματα σε περίπτωση που οι επίγειες επικοινωνίες είχαν χαλάσει ή ειχαν πρόβλημα. Τα περιστέρια αποσύρθηκαν απο την ενεργό δράση μετα το 1950 και μερικά ( προσέξτε τι θα πώ ) είχαν πάρει μετάλλιο ανδρείας για τις υπηρεσίες τους.....


Δρ. Φίλιππος

Πηγή: Gadget-akia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: