Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Πιστοί υπηρέτες της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Με άδεια των δικαστηρίων τα blogs;
Ας μου δείξει ο Κουρής ή ο Καψής την άδεια και πόσα πληρώνουν ενοίκιο για την κρατική συχνότητα των μαγαζιών τους και ξανά μιλάμε… Ας μου δείξουν οι κύριοι των ΜΜΕ τις αποδόσεις ΦΠΑ που έχουν κάνει και μετά τα ξαναλέμε...
Τα bloggs ανέβασαν τον Γιώργο, και αυτά θα τον ρίξουν. Να το θυμάται καθώς θα ανεβαίνει τα σκαλιά του Λίαρ-Τζετ του Σόρος, τη νύχτα που θα εγκαταλείπει τη χώρα...

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται λέει να φέρει νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της μπλογκόσφαιρας, με διαβουλεύσεις και όλες αυτές τις γνωστές πολιτικές πομφόλυγες. Προφανώς οι πιέσεις από διάφορες πλευρές είναι πολλές. Το αστείο όμως της υπόθεσης είναι, εκτός των άλλων, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται να επεμβαίνει η κρατική εξουσία πάνω στις ελεύθερες φωνές των blogs, έτσι όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στο πιο πάνω άρθρο.

Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση θέλει,… προκειμένου να δημιουργηθεί ένα blog, να πηγαίνει ο υποψήφιος blogger στο δικαστήριο και να ζητάει άδεια, κάτι σαν ίδρυση εταιρίας ένα πράμα, λες και η google, η yahoo και η wordpress ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και πρέπει να του ζητήσουμε την άδεια για να ανοίξουμε blog. Αν είναι δυνατόν!! Ποιος τα σκέφτεται αυτά;; Αλήθεια χαρτόσημο στην αίτηση, παράβολα, τήρηση βιβλίων και ΦΠΑ θα έχει το μαγαζί;;

Δεύτερον, θέλει λέει να ελέγχει η δικαιοσύνη μόνιμα το κάθε blog. Κάτι σαν να λέμε, «αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους». Λες και η δικαιοσύνη έλυσε τα δικά της προβλήματα και δεν έχει με τι να ασχοληθεί.

Τρίτον, οπωσδήποτε θέλει όλα τα blogs να είναι επώνυμα. Η ανωνυμία δεν είναι αποδεκτή, γιατί προφανώς οπλίζει με θάρρος τον ανώνυμο blogger, ο οποίος έτσι γίνεται πιο αιχμηρός και ενοχλητικός για το κατεστημένο.

Τέταρτον, θέλει λέει να γνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία, το χώρο από τον οποίο εκπέμπει (ραδιοσταθμός είναι;;) ένα blog, προφανώς για να μην κουράζεται η αστυνομία να ψάχνει και

Πέμπτον, πρέπει να είναι λέει γνωστό από πριν στο κράτος το περιεχόμενο των πληροφοριών που θα διαχειρίζεται ένα blog. Προφανώς εδώ πρέπει να μοιραστούν τα χωράφια και να μην μπαίνει ο «απρεπής» blogger με ανεξέλεγκτες ειδήσεις και άρθρα στο χώρο που καλύπτουν τα υπεύθυνα, σοβαρά και αντικειμενικά ΜΜΕ.

Όλα τα πιο πάνω παραμύθια δεν μας ανησυχούν σαν bloggers. Όμως, μέσα από όλα αυτά, εκείνο που μας ανησυχεί πάρα πολύ και αρχίζει να διαφαίνεται πλέον έντονα είναι η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου να κυβερνήσει τη χώρα και να την οδηγήσει στο μέλλον και στη Νέα Εποχή.

Όχι αγανάκτηση φίλοι μου. Αλλά ανησυχία και εγρήγορση για την κατάρρευση που έρχεται με ταχύτητα και μας αφήνει απροστάτευτους. Δυστυχώς ή ευτυχώς η κυβέρνηση, με την πολιτική της αφέλεια, θα βγάλει την μπλογκόσφαιρα στην «παρανομία», στο βουνό, στο αντάρτικο και όπως είναι επόμενο, ότι απαγορεύεται έλκει πιο πολύ. Ετοιμαστείτε λοιπόν για αγώνα και σοβαρότητα στην ενημέρωση, γιατί το βάρος πέφτει επάνω μας, πολύ πιο γρήγορα από ότι το είχαμε φανταστεί.

Πηγή
Το είδα επίσης εδώ και εδώ.


*** Λογικές οι σκέψεις της κυβέρνησης αν λάβουμε υπόψην πως τα τελευταία χρόνια τα μπλογκ έχουν μετατραπεί στην δημόσια φωνή του λαού που προσπαθούν να θάψουν με κάθε τρόπο. Ενοχλούν τα μπλογκς τους πολιτικούς διότι αποκαλύπτουν τα σκοτεινά σχέδια τους και τη σύμπραξη τους με τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ενώ παράλληλα θίγουν τα συμφέροντα των μεγάλων ΜΜΕ και αποτελούν ανάχωμα στην όποια προπαγάνδα εφαρμόζεται. Κάτι τόσο αυθεντικό όπως είναι τα περισσότερα μπλογκς πρέπει πολύ απλά για εκείνους να πάψει να υπάρχει. Η αρχή έγινε με τον Σωκράτη Γκιόλια και τη στυγερή δολοφονία του, για τους υπόλοιπους μπλόγκερ θα επικαλεστούν ως συνήθως νομικά τερτίπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: