Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Όταν έχεις Ηγέτες ότι και να συμβεί θα ξανασταθείς στα πόδια σου.

*** Παραθέτω αυτό το άρθρο με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρωσία, επειδή διαπιστώνω πως κάποια ΜΜΕ έχουν αρχίσει να καλλιεργούν κλίμα κατά της Ρωσίας και να προπαγανδίζουν επικίνδυνα. Οι πυρκαγιές στη Ρωσία ήταν σε αναλογία πολύ ποιο καταστροφικές από τις αντίστοιχες στη χώρα μας το 2007. Ενδεικτικά στη Ρωσία κάποια στιγμή τα πύρινα μέτωπα είχαν ξεπεράσει τα 500, ενώ υπήρχαν συνέχεια αναζωπυρώσεις. Όσοι λοιπόν αφήνουν αιχμές κατά της Ρωσικής ηγεσίας ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το παρακάτω άρθρο σχετικά με την αντίδραση της στην καταστροφή και ας κάνουν μία απλή σύγκριση με τους δικούς μας κρατικούς μηχανισμούς, διότι έχουν πολλά να διδαχθούν.

Εκεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι που πέταξε και μέσο αεροπυρόσβεσης και πραγματοποίησε ρίψεις σε πύρινα μέτωπα. Εδώ ακόμη ψάχνουμε τα λεφτά των πυρόπληκτων, τα 500.000.000 ευρώ που μαζεύτηκαν από τον απλό κόσμο. Να είναι καλά οι αδερφοί Κύπριοι μόνο, γιατί τα δικά τους εργοτάξια παρέδωσαν τα καινούρια σπίτια ξεμπροστιάζοντας την ανικανότητα και τη λαμογιά των δικών μας, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς και συνέπειας. Η μικρή Κύπρος έδωσε τα φώτα της στη δική μας περίπτωση.

Τέλος κρατήστε στο μυαλό σας πως κάποια λαμόγια θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την καταστροφή για να δημιουργήσουν μία νέα επισιτιστική κρίση και να παίξουν με τις τιμές των σιτηρών. Το μόνο λυπηρό είναι οι ζωές που χάθηκαν, αυτές δεν γυρνάνε πίσω και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου από αυτό το βήμα. Όλα τα άλλα θα διορθωθούν, γιατί εκεί υπάρχει ηγεσία και όχι ανδρείκελα.Η Ρωσία καταπολεμά τις συνέπειες των πυρκαγιών.
Η κυβέρνηση παίρνει έκτακτα μέτρα επιστράτευσης όλων των δυνάμεων και μέσων.
Στην κατάσβεση των πυρκαγιών συμμετέχει ο στρατός και επί 24-ωρου βάσης εργάζονται τμήματα του Υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών. Στην καταπολέμηση της φωτιάς έχουν προσκληθεί χιλιάδες εθελοντές. Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ο αριθμός των πυρκαγιών άρχισε να μειώνεται. Επιτεύχθηκε η απομόνωση των πυρκαγιών στην περιοχή της ουραλικής πόλης Σνεζίνσκ, όπου βρίσκεται το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Πυρηνικό Κέντρο και, μεταξύ άλλων, διεξάγονται δοκιμές πυρομαχικών στρατηγικού και τακτικού προορισμού.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιρίνα Αντριάνοβα στις 10 Αυγούστου δήλωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για τις εν δυνάμει επικίνδυνες εγκαταστάσεις στο ρωσικό έδαφος εξαιτίας των φυσικών πυρκαγιών. Η φωτιά, - είπε, ήδη δεν απειλεί ούτε το κέντρο κατεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στην πόλη Οζιόρσκ της περιοχής Τσελιάμπινσκ. «Στα περίχωρα του Τσελιάμπινσκ και τις πλησιέστερες περιοχές του Οζιόρσκ φυσικές πυρκαγιές δεν υπάρχουν», - είπε η Αντριάνοβα.

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει απόφαση να αυξήσει σημαντικά τα ποσά των επιδομάτων για τους πυρόπληκτους. Για τις έκτακτες ανάγκες των παθόντων χορηγούνται 100 χιλ. ρούβλια στον καθένα (περίπου 3 χιλ. δολάρια). Προωθείται εντατικά η κατασκευή νέων κατοικιών για τους άστεγους πυρόπληκτους. Σε κάθε οικογένεια για την κατασκευή νέας κατοικίας χορηγείται ποσό ισότιμο με 100 χιλ. δολάρια. Η ανακατασκευή των καμένων σπιτιών πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του ψύχους του χειμώνα. Για τον έλεγχο των έργων και της ποιότητας των οικοδομών οι χώροι οικοδομής εξοπλίζονται με διαδικτυακές κάμερες, με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να παρακολουθείται η κατάσταση on line. Σε άλλους παθόντες προτείνεται να μετοικήσουν σε διαμερίσματα πόλεων. Ο Γιεβγκένι Τρεμπούνσκιχ - ένας από τους πυρόπληκτους που δεν θέλησε να μετοικήσει στην πόλη, δηλώνει:

«Μας πρότειναν να επιλέξουμε διαμέρισμα. Όμως εγώ αποφάσισα να μείνω εδώ, όπου ζούσαν οι γονείς μου».

Τα επιδόματα πραγματοποιούνται εντατικά, την κατάσταση παρακολουθεί η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης Τατιάνα Γκόλικοβα. Όπως είπε η υπουργός, αποζημιώσεις από τον ομοσπονδιακό και τον περιφερειακό προϋπολογισμό ήδη έχει πάρει πάνω από το 80% των αστέγων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: