Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Ερνέστο καλωσόρισες

Διαβάζοντας εδώ και εδώ πως συμφώνησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, σκέφτηκα πως η διοίκηση του Ολυμπιακού κινήθηκε αστραπιαία και απέδειξε στην πράξη πως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μέσα σε ένα 24ωρο από την απόλυση του Λίνεν, που η πρόσληψη του ήταν ένα λάθος της προηγούμενης διοίκησης, φέρνει έναν άριστο επαγγελματία, με δίψα για επιτυχίες και όρεξη για δουλειά.

Δεν ξέρω τι θα γίνει τη φετινή χρονιά στο ποδόσφαιρο αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Πως τώρα θα βλέπουμε ξανά μία ομάδα με κάποιον προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο και ίσως δούμε σε λίγο καιρό και όμορφο ποδόσφαιρο. Αρκεί ο Βάσκος να στηριχθεί έμπρακτα από διοίκηση και κόσμο και να αφεθεί να δουλέψει. Μεγάλο στοίχημα θα είναι αν καταφέρει να ξανακερδίσει τους παίκτες που παρουσιάζουν αγωνιστική κάμψη όπως είναι οι Ντιόγο, Όσκαρ και Ντάρμπισαϊρ.

Κάποιοι βγάλανε όλο τους το δηλητήριο με τα τελευταία άσχημα συμβάντα στον Ολυμπιακό. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι(ο Θεός να τους κάνει) που δεν δίστασαν να βεβηλώσουν με την αλητεία που τους διακατέχει ακόμη και το ιερό σύμβολο του Σταυρού στα πρωτοσέλιδα τους. Τόσο μεγάλος είναι ο κομπλεξισμός τους και το δηλητήριο που κουβαλάνε μέσα τους, που αν κατά λάθος δαγκώσουν τη γλώσσα τους θα πεθάνουν από το ίδιο τους το δηλητήριο. Δεν περιμένω να καταλάβουν την κουταμάρα που έκαναν γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει λίγο μυαλό, όμως αποδεικνύουν στην πράξη πως και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ένα μάτσο από αργόμισθους. Διότι αν η τελευταία λειτουργούσε σωστά όλο και κάποιος εισαγγελέας θα είχε παρέμβει και αυτοί οι «κύριοι» θα πλήρωναν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Για τον Ολυμπιακό πες ότι θέλεις. Βγάλε όλο σου το μίσος και την εμπάθεια που κρύβεις μέσα σου ΠΛΗΡΩΜΈΝΕ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΕ. Το σύμβολο μιας θρησκείας όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το απαξιώνεις έτσι δημόσια. Φαίνεται πως ο ψευτοπροοδευτισμός ορισμένων τείνει συστηματικά να απαξιώνει τα ιερά σύμβολά τώρα τελευταία. Κάτι αντίστοιχο έκανε και πολιτική εφημερίδα πριν λίγες ημέρες. Δεν είναι χιούμορ αυτό όταν συμβαίνει αλλά μία ενέργεια κατευθυνόμενη από τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Θυμηθείτε τα λόγια του Κίσινγκερ. Τώρα γίνονται πράξη. Απαξιώστε τα σύμβολα, την παιδεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία των Ελλήνων και αυτό συμβαίνει. Θα γίνει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Από τηλεόραση, Ραδιόφωνο, εφημερίδα, εκπαιδευτικούς φορείς, μέχρι και από επίσημα πολιτικά πρόσωπα. Απαιτείται επαγρύπνηση και υπευθυνότητα από όλους για τι η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Τέλος πάντων από αλλού ξεκίνησα και σε άλλο θέμα κατέληξα. Δεν μπορούσα όμως να αφήσω ασχολίαστα τα γεγονότα αυτά. Αηδίασα με το πρόσφατο πρωτοσέλιδο εφημερίδας αθλητικού δημοσιογράφου, θυμήθηκα και αντίστοιχο περιστατικό σε πολιτική εφημερίδα και επάνω εκεί οι συνειρμοί μου με οδήγησαν εδώ, επειδή πλέον είμαι πεπεισμένος πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τελειώνοντας έχω να πω
Ερνέστο καλωσόρισες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: