Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα!


Βλέπω με λύπη πως κάποιοι εσκεμμένα ή άθελα τους συμμετέχουν στην προπαγάνδα που γίνεται για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΔΕΚΟ. Κάποια «πατριωτικά» μυαλά αρνούνται να κοιτάξουν το δάσος και κοιτούν μόνο το δέντρο που βρίσκεται μπροστά τους. Μιλάνε με τόσο φθόνο και τόση απαξίωση για την δημόσια περιουσία σπέρνοντας την απόλυτη καταστροφή και αδυνατούν να κατανοήσουν πως εάν αυτή ξεπουληθεί αντί να εξυγιανθεί οι μεγάλοι χαμένοι θα είμαστε εμείς.

Τώρα «ψήνεται» η πώληση του ΟΣΕ και στη γραμμή περιμένουν και άλλες υπηρεσίες. Αποκρύπτουν σκόπιμα κάποια έσοδα που θα μπορούσε να λάβει ο ΟΣΕ και δεν τα έχει εξαιτίας προβοκατόρικων πολιτικών και προβάλλουν μόνον τις ζημιές και τα προβλήματα του. Τι παραπάνω θα πράξει ο ιδιώτης που θα τον αγοράσει που δεν μπορεί να πράξει ο φυσικός του ιδιοκτήτης το κράτος; Διότι ας μη γελιόμαστε ο ΟΣΕ στην Ελλάδα είναι ένας και δεύτερος δεν πρόκειται να φτιαχτεί, άρα επί της ουσίας μιλάμε για μονοπώλιο. Χίλιες φορές λοιπόν αυτό το μονοπώλιο να είναι στα χέρια του κράτους παρά σε οποιονδήποτε ιδιώτη.

Λάθη έχουν γίνει πολλά. Λάθη όμως που προέρχονται από το κομματικό «θηρίο». Επίσης έχουν γίνει και ποινικά κολάσιμα αδικήματα προς όφελος ορισμένων ατομικών συμφερόντων. Τι μας εμποδίζει να τα διορθώσουμε και να μετατρέψουμε αυτό τον τομέα των εθνικών μας μεταφορών σε κερδοφόρο οργανισμό; Αν τα ξεπουλήσουμε όλα τελικά, έσοδα αυτό το ρημάδι το κράτος από πού θα έχει; Χώρια το ότι είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορεί να παιχτεί εδώ το παιχνίδι «όλα έχουν την τιμή τους» στο όνομα της ελεύθερης αγοράς.

Μπορεί να βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας δεν ξέρω. Αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ πέρα είναι το λιγότερο ελεεινό. Ωραία να τα δώσουμε όλα σε Γερμανούς, Κινέζους, Γάλλους, Ιδιώτες και να μη μείνει τίποτε όρθιο. Μαζευτήκαμε όλοι οι εκσυγχρονιστές σε αυτή τη χώρα. Σε λίγο θα μας καταργήσουν και από ανθρώπινες οντότητες και θα μας αντικαταστήσουν ψυχρά με έναν αριθμό.

Το πιο σημαντικό είναι πως μας πήραν τα πάντα και δεν μας ενοχλεί, δεν κάνουμε τίποτα για αυτό. Οδηγούμαστε σε έναν φαύλο κύκλο και σε λίγο θα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη μας ως έθνος και ως ανθρώπινα όντα. Γιατί θα μας καταντήσουνε ζώα αφού μας επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας. Φάγανε τα λεφτά χρόνια ολόκληρα, έκαναν κακοδιαχείριση και εξυπηρετούσαν μικροκομματικά συμφέροντα, όσο οι ΔΕΚΟ ήταν κερδοφόρες δεν μίλαγε κανείς και τώρα που έγιναν ζημιογόνες πρέπει να τις ξεπουλήσουμε. Και για να στηρίξουμε αυτό το επιχείρημα φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως για το σημερινό ατύχημα στην αεροπορία έφταιγε ο ΟΣΕ και το έλλειμμα που προκαλεί. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα!

Δεν έχω κανένα άμεσο συμφέρων από οποιαδήποτε ΔΕΚΟ ούτε εγώ ούτε κανείς συγγενείς μου. Απλά δεν μου κάθεται καλά όλη αυτή η πρεμούρα να τα ξεπουλήσουμε όλα και γρήγορα. Ορισμένοι που προπαγανδίζουν για αυτά τα θέματα, μου θυμίζουν την συμπεριφορά των φαρισαίων όπως αυτή περιγράφεται στα βιβλία, τη στιγμή που δίκαζαν τον  Κύριο.

Υ.Γ1 θυμάμαι πως και στην περίπτωση της Ολυμπιακής προβάλλονταν μόνον τα στραβά της, αλλά τα χρέη των κομμάτων προς αυτή όταν μετέφεραν τζάμπα τους ψηφοφόρους τους κρύφτηκαν επιμελώς προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα της πώλησης.

Υ.Γ2 Το ίδιο συμβαίνει και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ελλειμματικά, να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να μειωθούν οι παροχές, αλλά τα χρέη του δημοσίου σε αυτά, που ίσως ξεπερνούν και τα 12 δις ευρώ δεν τα αναφέρει κανείς. Δύο χρόνια υπήρχαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο κυλικείο της βουλής και δεν ασχολήθηκε κανείς τους. Την είδηση τη διάβασα  εδώ . Ας πάψουμε να κοιτάμε το δέντρο μόνο και να αγνοούμε το δάσος και ας αποβάλλουμε τα μικροσυμφέροντα και τον φθόνο από μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: