Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Η Ρωσία μέσα σε πυκνό νέφος καπνού

Το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας αρχίζει τη νέα εργάσιμη βδομάδα μέσα στον καπνό από τις δασικές και τις τυρφώδεις πυρκαγιές και σε συνθήκες ανώμαλου καύσωνα, που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν δυο μήνες.

Όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Εκτάκτων Περιστατικών Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, η κατάσβεση των τυρφωδών πυρκαγιών στα περίχωρα της Μόσχας θα διαρκέσει άλλη μιά βδομάδα. Ο υπουργός σημείωσε τη βελτίωση της κατάστασης σε ορισμένες περιοχές, συγκεκριμένα, στο Ταταρστάν, τη Μορδοβία, στις περιοχές Λίπετσκ, Βλαντίμιρ, Μπέλγκοροντ και Ουλιάνοφ. Η χειρότερη κατάσταση εξακολουθεί να επικρατεί στις περιοχές Μόσχας, Νίζνι Νόβγκοροντ και Κίροφ. Ο Σοϊγκού πρόσθεσε ότι στην καταπολέμηση των πυρκαγιών εκτός των δυνάμεων των Υπουργείων Εκτάκτων Περιστατικών, Εσωτερικών και Άμυνας έχουν προσκληθεί και εθελοντές. Βοήθεια στη Ρωσία παρέχουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Αρμενία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζαχστάν και άλλες χώρες.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές στη Ρωσία έφτασε στη στρατόσφαιρα

Μέρος του καπνού από τα καιόμενα δάση και τα τυρφώδη εδάφη στη Ρωσία έχει διεισδύσει στη στρατόσφαιρα σε ύψος 12 χλμ.
Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε το Εργαστήριο αεριοπροωθούμενης κίνησης των ΗΠΑ μετά την εξέταση φωτογραφιών από τον αμερικανικο δορυφόρο Terra. Για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη Ρωσία διαμορφώνονται διεθνείς αεροπορικές δυνάμεις. Στην καταπολέμηση της φωτιάς συμμετέχουν ενεργά οι στρατιωτικοί. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η φωτιά στο ευρωπαϊκο τμήμα της Ρωσίας έχει σχεδόν καταστρέψει 2000 σπίτια, έμειναν άστεγοι 3500 άνθρωποι και πάνω από 50 έχασαν τη ζωή τους.

Σουβάλοφ – η Ρωσία είναι υπεύθυνος εταίρος

Η Ρωσία θα εκπληρώσει όλες τις υφιστάμενες δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την εξαγωγή δημητριακών, δήλωσε ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιγκορ Σουβάλοφ σε εκπομπή του ραδιοσταθμού «Εχο Μοσκβύ».
Επίσης υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για την αύξηση των παγκοσμιων και των εσωτερικών τιμών των δημητριακών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: