Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Το Ελληνο-Σερβικό επεισόδιο έλαβε τέλος.

Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής Νέναντ Κρστιτς αφέθηκε ελεύθερος και στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε απολογητικός, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σε δηλώσεις που έκανε στα Σέρβικα ΜΜΕ είπε πως ο Μπουρούσης δεν θα καταθέσει μήνυση εναντίων του Κρστις.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νέναντ Κρστιτς.

«Αυτά που έγιναν ήταν πολύ άσχημα, αλλά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Κάποιες αποφάσεις των διαιτητών έφεραν νευρικότητα. Αυτό που έγινε ήταν αχρείαστο. Δεν είναι όμορφο να βλέπεις τέτοια πράγματα, ιδιαίτερα σε ένα ελληνικό γήπεδο, όπου αγωνίζονται αρκετοί παίκτες της Σερβίας. Προσπάθησα να απολογηθώ στον Μπουρούση μετά τον αγώνα και θα προσπαθήσω να το κάνω και πάλι. Αυτό είπα και στον εισαγγελέα στην Αθήνα. Σέβομαι το νόμο», δήλωσε ο Κρστιτς, που αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του εισαγγελέα, που τον είχε καλέσει για κατάθεση.

«Δεν ξέρω τι αναφέρουν οι κανονισμοί, ελπίζω να μην τιμωρηθεί κανένας, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Έκανα μία ανοησία, ελπίζω να τελειώσει εδώ το θέμα», πρόσθεσε ο σέντερ της Θάντερ, ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το χτύπημα στον Μπουρούση αφήνοντας να εννοηθεί πως νόμιζε ότι ήταν κάποιος οπαδός που εισέβαλε στο παρκέ για να του επιτεθεί. «Όταν άρχισαν τα επεισόδια δεν υπήρχε ασφάλεια στο γήπεδο και εισέβαλαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπουρούσης φορούσε πολιτικά ρούχα. Αν τιμωρηθώ εγώ, θα πρέπει να τιμωρηθούν και άλλοι».

Τέλος η υπουργός Νεολαίας της Σερβίας, Σνεζάνα Μάρκοβιτς-Σάμαρντζιτς έριξε τους τόνους και σε δηλώσεις της ανέφερε τα παρακάτω.

«Ο Νέναντ είναι καλά και η αντιμετώπιση που είχε από την ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν βίαια. Τον μετέφεραν σε κάποια γραφεία της ασφάλειας, δεν τον συνέλαβαν, ούτε τον έβαλαν φυλακή. Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για να χαμηλώσουν οι τόνοι. Δεν θέλουμε να πάρει μεγάλη έκταση η υπόθεση. Ασφαλώς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, ίσως όμως υπήρξε έλλειψη ασφάλειας στο γήπεδο. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν τιμωρίες».

Σχετικά λίνκ εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: