Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ύποπτη η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ελλάδα

Σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου η οποία είναι και η πρώτη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, τα διαδικαστικά της επίσκεψης του Νετανιάχου τα έχει φροντίσει όλα η Μοσάντ λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της διπλωματικής υπηρεσίας του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν θα έρθει μόνος του αλλά θα συνοδεύεται και από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων.

Εκείνο που μου δημιουργεί απορίες στην παραπάνω είδηση, είναι το εξής. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που ο Νετανιάχου επιλέγει ετούτη τη χρονική στιγμή να έρθει στην Ελλάδα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, που ο λαός είναι απασχολημένος με τα μπάνια του, δηλαδή σε μια «νεκρή» επικοινωνιακά περίοδο και ποια ήταν η αιτία που τον έκανε να παρακάμψει τη διπλωματική του υπηρεσία για να έρθει άρον άρον εδώ; Φοβάμαι πως όταν θα μάθουμε τα πραγματικά αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης θα είναι πολύ αργά, αφού για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό τίποτε καλό δεν θα προκύψει. Αντίθετα έχω την υποψία πως ευχαριστημένοι θα είναι οι επικεφαλής της Ελληνικής ελίτ και η Ισραηλινή πλευρά.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι, διότι η συγκεκριμένη επίσκεψη πιθανών να σηματοδοτεί την έναρξη εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, με απρόβλεπτη κατάληξη για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Είναι γνωστή η βούληση του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν κάτι που αν συμβεί θα ανάψει φωτιές σε όλη την περιοχή. Επίσης ο Παπανδρέου και οι μηχανισμοί του γνωρίζουν πως ο καιρός που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή είναι πολύ κοντά και αναζητά πολιτική στήριξη από εξωτερικούς παράγοντες.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Πάγκαλο αυτή τη φορά το κρασί από τα υψώματα του Γκολάν που του κάνουν δώρο κατά καιρούς οι Ισραηλινοί θα το πιει ή θα το επιστρέψει όπως και τα προηγούμενα; Ενδυματολογικά ο κύριος Παπανδρέου θα φοράει το εβραϊκό σκουφάκι κατά την υποδοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: