Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Ομολογούν αβίαστα!

*** Ομολογούν αβίαστα ή λαϊκιστί μαρτυράνε χωρίς ξύλο είναι τα συμπεράσματα από το παρακάτω άρθρο που μπορεί να βγάλει κανείς. Αφού τους τα έδωσε όλα, αφού τους τα έταξε όλα καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή, τώρα τον εκθειάζουν. Τραπεζίτες και ξένα συμφέροντα είναι απολύτως ικανοποιημένα από τον άνθρωπο τους. Με έντονα γράμματα επισημαίνω κάποια σημεία που δικαιολογούν τα συμπεράσματα μου και δείχνουν τη προδοσία που έπραξε ο Παπανδρέου.

Ύμνοι Γερμανών για Γιώργο!

Τα εύσημα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις απονέμει η γερμανική έκδοση των “Financial Times”. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, ο συντάκτης του άρθρου εύχεται να είχε και η Γερμανία έναν τέτοιο πολιτικό ηγέτη.

Με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα», εκθειάζει η γερμανική έκδοση των “Financial Times” τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία, εφαρμόζοντας τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έγινε ένα είδος πεδίου δοκιμής για όλες τις χώρες».
Σημειώνει ακόμη ότι «εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν».

Καταλήγοντας αφού παρομοιάζει τον Γ. Παπανδρέου με αρχαίο Έλληνα (!) που δεν παρατάει την μάχη, όταν όλα μοιάζουνε χαμένα, υπογραμμίζει ότι : «όλη η Ευρώπη θα πρέπει να τον ευχαριστεί επειδή δεν κήρυξε χρεοκοπία, ή αναδιαπραγμάτευση του χρέους, πράγμα που θα έκανε πολύ ευκολότερη τη ζωή των Ελλήνων».

Επιμέλεια : Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: “Deutsche Welle”
Το αναδημοσιεύω από
εδώ
και τα σχόλια με κόκκινα γράμματα και αστερίσκο είναι δικά μου.

1 σχόλιο:

ΤΑΚΗΣ είπε...

απατεωνα παπανδρεου μας δουλεψες ολους κανονικα
ειμαι πασοκ απο το 74 και μου εκοψες την συνταξη μου και το διακαιωμα να ζησω ανθρωπινα
δεν ξαναψηζω κανεναν τους
αισχος