Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

«Έφυγε» και ο δεύτερος χειριστής – Η Ελλάδα πενθεί

Δυστυχώς, ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή και έφυγε στις 01:15 τα ξημερώματα, αποστερώντας την Πολεμική Αεροπορία από ένα ακόμα άξιο μέλος της.

Ο ηρωικός σμηναγός νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μετά την σύγκρουση των δύο F-16 κατά την διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.

Ο Σ. Αναστασάκης έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη ενώ είχε υποστεί σοβαρότατες βλάβες στην εγκεφαλική λειτουργία ως συνέπεια των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά την διάρκεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο ηλικίας 36 ετών χειριστής καταγόταν από την Γέργερη της Κρήτης, είχε ένα κοριτσάκι τριών ετών ενώ η σύζυγος του είναι έγκυος.

Εμείς, από την ασφάλεια του γραφείου μας, δεν μπορούμε παρά να καταγράφουμε την ιστορία και να αποτίσουμε τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής προς όλα τα ηρωικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπερασπίζονταν, υπερασπίζονται και θα υπερασπίζονται τα όσια και τα ιερά την στιγμή που οι «εθνοπατέρες» μας, των οποίων η παρουσία θα σβηστεί από την μνήμη των Ελλήνων την επομένη της απομάκρυνσής τους από την καρέκλα, θα συνεχίσουν να τους αποκαλούν «δημόσιους υπάλληλους».

Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιους θα γράψει με χρυσά γράμματα στις δελτούς της ιστορίας και ποιους, στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση, θα καταβαραθρώσει, στην άβυσσο της λήθης.

Αιωνία η μνήμη του παλληκαριού από την Κρήτη, του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη.


***Εύχομαι ολόψυχα να είναι η τελευταία φορά που αναπαράγω τέτοια είδηση. Δεν τον γνώριζα όμως νιώθω πως έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος. Ας είναι ο τελευταίος που φεύγει έτσι. Ο Θεός να αναπάυσει τη ψυχή του και να τον θυμόμαστε όλοι, μαζί με όλους τους προηγούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: