Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Αφού διέλυσαν την κοινωνία τώρα την ωθούν και στη σαπίλα του τζόγου.

Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης για τους Έλληνες πολίτες. Τις άνομες φιλοδοξίες τους τις συζητάνε και στην ψεύτικη δημόσια διαβούλευση εδώ. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει κάτι τέτοιο, θα είναι να κλείσουν μερικά σπίτια ακόμη.

Μέχρι και τις ιπποδρομίες σκέφτονται να αλλάξουν και να τις αντικαταστήσουν με «Γαλλικού τύπου» που θα περιλαμβάνουν σε ζωντανή κάλυψη 6 κούρσες την ημέρα.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και αν δεν ασχοληθεί κανείς με τον τζόγο δεν θα καταστραφεί. Με την κίνηση αυτή όμως η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν έχει ηθικούς φραγμούς για τίποτα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις εισπρακτικές της ορέξεις.

Αντιμετωπίζει τον πληθυσμό ως αναλώσιμο προϊόν και μεταφέρει ελεύθερα τον τζόγο σε όλες τις γειτονιές. Εφόσον το κράτος δεν έχει φροντίσει να εμπλουτίσει την παιδεία των Ελλήνων με γνώσεις για τις συνέπειες του τζόγου, αλλά φροντίζει για την ανεξέλεγκτη διάδοση του, θα υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα με το να οπλίζαμε το χέρι ενός μικρού παιδιού κάθε πρωί πριν το στείλουμε σχολείο.

Διότι πολλοί θα είναι εκείνοι μέσα στην οικονομική τους απελπισία, που θα στραφούν εκεί, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν. Έτσι θα νομίσουν τουλάχιστον. Ακόμη περισσότεροι θα είναι εκείνοι που θα εθιστούν σε αυτή τη συνήθεια και με μαθηματική ακρίβεια θα οδεύσουν στο προσωπικό τους Βατερλό.

Η κυβέρνηση βέβαια δεν προχωράει αβασάνιστα στην διάδοση του τζόγου. Έχει φροντίσει με τις ενέργειες της να του εξασφαλίσει την απαραίτητη πελατειακή βάση. Διότι με την πολιτική της σε λίγο οι άνεργοι θα ξεπεράσουν το σύνολο των εργαζόμενων.

Αντί λοιπόν να διαδίδει στο πληθυσμό τον τζόγο, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθεί τον λόγο που στο εξωτερικό υπάρχουν κλινικές απεξάρτησης από αυτή τη συνήθεια και να ανατρέξει και στον ορισμό που του έδωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Paul Samuelson.

«Ο τζόγος αφορά μια στείρα μεταφορά κεφαλαίου η αγαθών χωρίς να παράγει νέα κεφάλαια η αγαθά, καταναλώνοντας όμως χρόνο και πλουτοπαραγωγικές πήγες. Κατά συνέπεια μειώνει το εθνικό εισόδημα».

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλά θα κάνει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να μην νομιμοποιήσει αυτό το εκκολαπτόμενο έγκλημα κατά της Ελληνικής κοινωνίας. Καταλαβαίνω πως ο πρωθυπουργός απεχθάνεται τα Ελληνικά ήθη και νιώθει την ανάγκη να τα διαμορφώσει σε ποιο «Αμερικανικά» για να είναι πιο φιλόξενα προς αυτόν, όμως ίσως κάποια στιγμή βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων του, ενώπιον του Ελληνικού λαού, της δικαιοσύνης και της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: