Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ στις ηλεκτρονικές παγίδες

Έχει έρθει στην επικαιρότητα ένα θέμα άκρως επικίνδυνο για τους ανυποψίαστους και για αυτό το λόγο σας προτρέπω να διαβάσετε μία παλαιότερη μου δημοσίευση, που είχα αλιεύσει  και αναρτήσει εδώ.

Οι εποχές που ζούμε είναι πονηρές από κάθε άποψη και το κακό μπορεί να χτυπήσει την πόρτα μας από οποιαδήποτε κατεύθυνση διότι δεν εφησυχάζει ποτέ και οι επιτήδειοι θα εφευρίσκουν απίθανους τρόπους για να εκμεταλλευθούν τους ανυποψίαστους ανθρώπους.

Ειδικά οι γονείς θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να προσέχουν για τα παιδιά τους, αλλά και όλοι όσοι χρησιμοποιούν το διαδύκτιο θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποφύγουν τέτοιες κακοτοπιές. Ωστόσο δεν χρειάζονται υπερβολές με το να δαιμονοποιήσουμε τη μουσική ή το διαδύκτιο καθώς όλα αυτά είναι μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά σωστή ενημέρωση για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναμένεται να έχει πολύ δουλειά με το συγκεκριμένο θέμα στο μέλλον και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία εκτεταμένη ενημέρωση προς τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: