Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Πυγμαίος σκιουροπίθηκος

Ζουν στα δάση της Βραζιλίας, του Περού, της Κολομβίας, του Ισημερινού και της Βολιβίας. Το μέγεθος τους δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 14-16cm ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει μαζί με την ουρά τα 20cm. Ζυγίζει από 4.2 έως 4,9 ουγκιές, ενώ τρέφεται με ουσίες από τους κορμούς των δέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: