Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Η πανσέληνος... θα βγει τελικά στην Αττική

Δώστε το φεγγάρι στον λαό! Αυτή η προτροπή φαίνεται ότι πρυτάνευσε στο υπουργείο Πολιτισμού, ύστερα από τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε για την απόφαση να παραμείνει κλειστή η Ακρόπολη- καθώς και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Αττικής- τη βραδιά της πανσελήνου. Ετσι, στις 24 Αυγούστου θα είναι τελικώς όλα ανοιχτά. Και φυσικά, με ελεύθερη είσοδο.

Το κονδύλι για τους εκτάκτως εργαζόμενους αρχαιοφύλακες που θα ξενυχτήσουν εκείνο το βράδυ για να προστατεύουν τα αρχαία λόγω του πλήθους των επισκεπτών- το οποίο ειδικώς στην Ακρόπολη είναι τεράστιο- βρέθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΠΟ, μάλιστα, θα πληρωθούν όλοι οι φύλακες, ακόμη και εκείνοι της περιφέρειας, που είχαν απαντήσει καταφατικά για εθελοντική εργασία.

Τέλος καλό λοιπόν, μόνο που η αρνητική εντύπωση για τους χειρισμούς του ΥΠΠΟ παραμένει, παρά τη γρήγορη κινητοποίηση των αρμοδίων για την αντιστροφή του κλίματος. Η δικαιολογία είναι σοβαρή καθώς δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα, από την άλλη όμως κάποιος έπρεπε να έχει προβλέψει τις αντιδράσεις για την... κατάργηση της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Επειδή η ανταπόκριση του κοινού που κατακλύζει τους χώρους εκείνη τη βραδιά μιλάει από μόνη της.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών. Να σημειωθεί ότι χώροι και μουσεία θα είναι ανοιχτά από τις 7 το βράδυ ως τη 1 το πρωί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: