Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Μαζικούς τάφους ανοίγει το Ιράν!

Όπως δήλωσε από την Τεχεράνη ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης το Ιράν άνοιξε μαζικούς τάφους για να θάψει μέσα σε αυτούς τα στρατεύματα των ΗΠΑ εάν αυτές προχωρήσουν σε επίθεση εναντίων του.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε απάντηση των δηλώσεων του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Ναύαρχου Mike Mullen, ο οποίος είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ έχουν έτοιμο σχέδιο για επίθεση στο Ιράν εάν αποτύχει η διπλωματία, αν και θεωρεί πως μία επίθεση δεν είναι καλή ιδέα.

Οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί σύμμαχοι τους, μαζί με το Ισραήλ, κατηγορούν το Ιράν πως το πυρηνικό του πρόγραμμα αποτελεί μία προσπάθεια για κατασκευή πυρηνικών όπλων και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του πως αυτό γίνεται για ειρηνικούς σκοπούς.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Hossein Kanani Moghadam δήλωσε πως οι τάφοι ανοίχτηκαν στην νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν του Ιράν, στο ίδιο μέρος που βρίσκονται θαμμένοι και οι Ιρακινοί στρατιώτες του Σαντάμ, που συμμετείχαν στον οκταετή καταστροφικό πόλεμο από το 1980 έως το 1988, που έλαβε χώρα μεταξύ Ιράν και Ιράκ. «Τώρα οι τάφοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα Αμερικανικά στρατεύματα» προειδοποίησε με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars προσθέτοντας ωστόσο πως οι Αμερικανικές δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος του Ιράν.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Moghadam εκτιμά πως όποια επίθεση γίνει θα πραγματοποιηθεί από τον αέρα και τη θάλασσα και σε αυτή τη περίπτωση προειδοποιεί πως το Ιράν θα χτυπήσει όλες τις Αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και τον 5ο στόλο των ΗΠΑ που εδρεύει στον Περσικό κόλπο στο Μπαχρέιν. «Το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας θα είναι βαρύ, όχι μόνον για τη δημοκρατία του Ιράν, αλλά και για τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους και ο πόλεμος θα είναι εκτεταμένος και θα συμπεριλάβει την ευρύτερη περιοχή».

Ο πόλεμος των δηλώσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ έχει ενταθεί ιδιαίτερα, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε τον Ιούνιο το συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε. στο Ιράν, ύστερα από αίτημα των Αμερικανών σε μία προσπάθεια τους να αποτρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: