Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Από 1ης Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αγροτικά φωτοβολταϊκά

Από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ θα δέχονται τις αιτήσεις των αγροτών, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα χωράφια τους ισχύος μέχρι 100 kW.

Στην υποβολή των αιτήσεων θα ληφθεί υπόψη το κριτήριο της προτεραιότητας, βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησης, η οποία πρέπει να κατατεθεί αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το ενδιαφέρον προβλέπεται να είναι αυξημένο, αφού ήδη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν χορηγηθεί περί τις 9.500 βεβαιώσεις στους αγρότες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για φωτοβολταϊκά.

Το παράβολο για την υποβολή της αίτησης ανέρχεται στα 300 ευρώ για σταθμούς ισχύος μέχρι 20 kW και 500 ευρώ για σταθμούς ισχύος από 20 έως 100 kW

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, το ενδιαφέρον, από τις αιτήσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα από ιδιώτες, επιχειρηματίες και νομικά πρόσωπα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις της και έτσι, όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρίας, ενδεχομένως στη συνέχεια να υπάρξει προγραμματισμός για σταδιακή χορήγηση αδειών σε βάθους χρόνου, ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Πηγή

*** Δεν το γράφω για να κινδυνολογήσω αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή από όσους επενδύσουν σε αυτό τον τομέα αφού μπορεί να έχουμε μία περίπτωση «φούσκας» ανάλογη του χρηματιστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: