Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Δεν υπακούς στις εντολές της κυβέρνησης σου; Κανένα πρόβλημα ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΣΑΙ!

Από τη Δευτέρα μαίνεται η απεργία των αυτοκινητιστών και των οδηγών βυτιοφόρων και η κατάσταση αγγίζει το θέατρο του παραλόγου. Η «Δημοκρατική» κυβέρνηση προσέτρεξε στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης από χθες το βράδυ. Η χώρα έχει παραλύσει και οι ουρές στα λίγα βενζινάδικα που έχουν ακόμη καύσιμα είναι μεγάλες, ενώ υπάρχει και κόστος στον τουρισμό.

Δεν θα εξετάσω ποια πλευρά έχει δίκιο αφού δεν κατέχω το ζήτημα με τις άδειες των φορτηγών δημόσιας χρήσης, αλλά θα αναφέρω κάτι που μου έκανε εντύπωση και θα αναπτύξω κάποιες σκέψεις μου.

Η δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης είναι εντελώς απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα προσφέρει μεγαλύτερη εκδούλευση στην κυβέρνηση. Με αυταρχικό ύφος υποδέχονται τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών, δεν τους αφήνουν να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους και προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίων τους, ενώ τις αστοχίες των πολιτικών τις καλύπτουν και με το παραπάνω. Δεν ήταν οι αυτοκινητιστές αυτοί που αποφάσισαν να ξεκινήσουν όλη αυτή την κατάσταση, αλλά η κυβέρνηση των εθνοπροδοτών που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την καλοκαιρινή περίοδο για να εκτελέσει τις προσταγές της τρόικας. Το όλο σκεπτικό της κυβέρνησης ήταν ένας εκβιασμός έμμεσος στην αρχή που τώρα με την επιστράτευση έγινε άμεσος απέναντι σε αυτή την κοινωνική ομάδα.

Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όταν σε μία δημοκρατία οι κυβερνήσεις λειτουργούν με εκβιασμούς τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και για τις κυβερνήσεις και για τους πολίτες. Δεν χάνουν ευκαιρία διάφοροι βουλευτές να λένε πως δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Μα φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει για αυτό ακολουθούν πολιτικές καμικάζι. Τις προσταγές των εντολοδόχων τους θέλουν να περάσουν και να οδηγήσουν τη χώρα αλυσοδεμένη στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Αυτό που συμβαίνει τώρα με τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα γίνεται για χάρη της απελευθέρωσης των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. Μας το παρουσιάζουν σαν μία ενέργεια που θα γίνει για το καλό μας. Κάτι τέτοιο θα συμβεί και με τα φαρμακεία, τα ταξί κλπ. Το όλο θέμα είναι πως όλο αυτό μόνο για το καλό μας δεν συμβαίνει. Οι μόνοι που θα εξυπηρετηθούν και θα κερδίσουν από αυτό είναι οι εγχώριοι και οι ξένοι επιχειρηματίες που έχοντας το ζεστό χρήμα στο χέρι θα μαζέψουν 40-50 άδειες ο καθένας και θα δημιουργήσουν τα πολύ αγαπημένα τους καρτέλ.

Θα συμβεί ακριβώς ότι συνέβη και με τα συνοικιακά μπακάλικα που μεσουρανούσαν μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 80΄. Μετά στο όνομα της ελεύθερης αγοράς έριξαν ανεξέλεγκτα τους καρχαρίες μέσα στην μικρή καταναλωτική μας δεξαμενή και μάζεψαν όλο το χρήμα, ενώ κατακρεούργησαν επιχειρηματικά και τον κυρ Τάκη (καλή του ώρα όπου και να είναι) τον μπακάλη αφού του ήταν αδύνατον να τους ανταγωνιστεί και να επιβιώσει ανάμεσα τους. Κάτι ανάλογο έγινε και με το γάλα καθώς και με άλλα προϊόντα.

Βελούδινες επαναστάσεις δεν υπάρχουν καθώς αυτές έχουν κόστος όταν συμβαίνουν, για άλλους λιγότερο και για άλλους περισσότερο. Ας παραμερίσουμε το όποιο ατομικό κόστος έχει ο καθένας μας και ας συνταχθούμε με αυτούς τους ανθρώπους μήπως και ανακόψουμε τα σχέδια της διαβόητης τρόικας και των εγχώριων δούλων της. Οι αυτόκλητοι σωτήρες με τα ψεύτικα τα λόγια δεν θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, αντίθετα θα μας φορέσουν και το ΣΑΜΑΡΙ. Ελπίζω να το πιάσατε το υπονοούμενο. Μόνοι μας πρέπει να κουνήσουμε τα χεράκια μας μήπως και ξεβρομίσουμε τον τόπο μας από όλους αυτούς.

Για κάποια λαμόγια πρατηριούχους που έκρυψαν τα αποθέματα τους σε καύσιμα για να εκμεταλλευθούν την κατάσταση και να ανεβάσουν τις τιμές θα μιλήσω άλλη φορά. Για σήμερα είπα αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: