Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

58,000 Σκυλιά σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη

Ομάδες κτηνιάτρων και αστυνομικών σκοπευτών έχουν σκοτώσει περίπου 58.000 περιπλανώμενα σκυλιά μέσα και γύρω από την ιρακινή πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών μηνών ως τμήμα μιας εκστρατείας για να συγκρατήσει ένας αυξανόμενο αριθμό από επιθέσεις περιπλανώμενων σκυλιών σε πολίτες.

Η επαρχιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης είπε σε δήλωση της την Κυριακή ότι 20 ομάδες είχαν μετακινηθεί γύρω από την Βαγδάτη και σε εξωτερικές περιοχές γύρω της καθημερινά ερευνώντας και σκοτώνοντας σκυλιά.

Η επιχείρηση η οποία ανακοινώθηκε στα τέλη του 2008 ξεκίνησε τον Απρίλιο εφόσον διατέθηκαν τα ανάλογα κεφαλαία για το σχέδιο δράσης.

Το κύμα αδέσποτων σκυλιών υπολογίστηκε από ανώτερους επαρχιακούς υπάλληλους γύρω στο 1.25 εκατομμύριο ειρωνικό ακούγεται η δήλωση των αξιωματούχων ότι είναι μια βελτίωση της ζωής της καθημερινής ζωής στην Βαγδάτη μια πόλη που για 7 χρόνια παλεύει να γυρίσει στην καθημερινότητα πριν την επίθεση της Αμερικής το 2003.

Τοπικοί επαρχιακοί κτηνίατροι είπαν ότι με την ανοιχτή αγορά της πόλης και την δραστηριότητας της τα σκυλιά θα μπορούσαν να βρουν φαγητό και θα μείωναν τα απορρίμματα φαγητών

Αξιωματούχοι δήλωσαν από την πλευρά τους ότι είχαν δεχτεί παράπονα από πολίτες για τον αυξανόμενο πληθυσμό των αδέσποτων σκυλιών που επιτειθονται σε παιδία και σε κάποιες περιπτώσεις γινόντουσαν εξαιρετικά επικίνδυνα.

Πηγή: http://www.msnbc.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: