Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ έγινε υπουργείο ΤΖΟΚΕΡ

Εχθές το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο δέμα στο υπουργείο προστασίας του πολίτη στον 7ο όροφο. Από την έκρηξη βρήκε το θάνατο ο υπασπιστής του Χρυσοχοΐδη οικογενειάρχης, πατέρας δυο παιδιών. Πρόκειται για το ξεβράκωμα ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού. Δεν υπάρχει άλλη λέξη που να χαρακτηρίζει την κατάσταση, αφού έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.

Όλοι αυτοί οι μισέλληνες που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο τόσα χρόνια, έβαλαν στόχο να ξεπατώσουν όλους τους θεσμούς. Από απλά μικρά πράγματα που θυμίζουν Ελλάδα μέχρι την ολοκληρωτική κατάλυση του Συντάγματος των Ελλήνων. Ένας από τους θεσμούς που καταρρακώθηκε είναι και η Ελληνική Αστυνομία. Διαθέτουμε μία Αστυνομία από τις πολυπληθέστερες στην Ευρώπη σε έμψυχο δυναμικό και όμως έχει ελλιπή εκπαίδευση και εξοπλισμό. Έχουν αφήσει την Ελληνική Αστυνομία ξυπόλητη στα αγκάθια μίας άγριας και εισαγόμενης εγκληματικότητας. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν εγκλήματα που τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες, την Αστυνομία όμως δεν την άφησαν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Οι αιτίες είναι συγκεκριμένες.

Την δεκαετία του 80’ το ρουσφέτι πήγε σύννεφο. Με μία απλή αίτηση στον διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος και την «ευλογία» της κλαδικής ή του τοπικού άρχοντα, ανεξαρτήτως προσόντων σε παίρνανε. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάθηκε η συνειδητή αγάπη για το επάγγελμα του Αστυνομικού, κάποτε πήγαιναν όσοι πίστευαν στα ιδανικά της Αστυνομίας, έχοντας απαραίτητα προσόντα και όχι μόνον τυπικά προσόντα και όσοι υπηρετούσαν στο σώμα το θεωρούσαν λειτούργημα και τιμή και όχι τακτοποίηση, βόλεμα ή επαγγελματικό διέξοδο. Αποτέλεσμα να εισχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία κάθε καρυδιάς καρύδι.

Αργότερα ενέταξαν τις σχολές της Αστυνομίας στις πανελλήνιες. Από τότε η Ελληνική αστυνομία απέκτησε πολλά στελέχη που αντιμετωπίζουν το επάγγελμα με την κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Δεν είχε και υψηλή βάση και ένας νέος με τη σημερινή ανθρωποφαγία που υπάρχει στην επαγγελματική αποκατάσταση εύκολα έμπαινε στον πειρασμό να επιλέξει να γίνει Αστυνομικός, ασχέτως εάν είχε τα προσόντα ή του άρεσε αυτό που πάει να κάνει. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι είναι από τους πλέον κακοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους, βλέπετε τους θεωρούν αναλώσιμους, δίνουν τη συνολική εικόνα η οποία κρίνεται από τα αποτελέσματα. Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού, έτσι και στον συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που προσπαθούν με τα ελλιπή μέσα που τους παρέχουν να κάνουν τη δουλειά τους, όμως ίσως πνίγονται μέσα στη φουρτούνα που επικρατεί γύρω τους.

Για να επανέρθω στα χθεσινοβραδινά και επειδή από την αρχή η όλη ιστορία με την τρομοκρατία δεν μου έχει κάτσει καλά, θεωρώ πως κάποιοι κύριοι μας δουλεύουν άγρια. Δεν πιστεύω αυτά που μας σερβίρουν περί τρομοκρατίας. Είδαμε όλοι αυτούς που συνέλαβαν πως είναι «ψιλικατζήδες» του κοινού ποινικού δικαίου. Πρόκειται για ανθρωπάκια μαριονέτες που αποκλείεται να έκαναν ότι έκαναν από μόνοι τους, χωρίς κάποια καθοδήγηση από αλλού. Οι πραγματικοί ένοχοι ουδέποτε πιάστηκαν και δεν θα πιαστούν αφού είναι μέρος του συστήματος. Οι ενέργειες τους συνολικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ίσως ήρθε πάλι η ώρα να βγει ο πολιτικός προπαγανδιστής της κυβέρνησης και να ανακοινώσει με αφορμή το χθεσινοβραδινό συμβάν, νέα μέτρα καταστολής για τον λαό ενόψει των αντιδράσεων που θα προκύψουν από τις υπάρχουσες και τις μελλοντικές προδοτικές πολιτικές. Μη ξεχνάμε «σκάει» και το ζήτημα με τη Μακεδονία μας σε λίγο.

Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Άνοιγε τα γαμήλια δώρα που δεχόταν ο υπουργός. Δεν μέμφομαι τον νεκρό αξιωματικό προς Θεού. Την πολιτική σαπίλα που υπάρχει στον τόπο μας μέμφομαι.
Είχαν κουλαμάρα τα χεράκια του Χρυσοχοΐδη για να ανοίξει μόνος του τα δωράκια του ή του είπανε πως οι αξιωματικοί της Ελληνικής αστυνομίας είναι Φιλιππινέζες; Αλήθεια τι προβλέπει το μνημόνιο κύριοι για τις οικογένειες των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας που μένουν ορφανές από δικές σας παραλείψεις;

Είναι πραγματικά κρίμα που μία ακόμη ανθρώπινη ζωή χάθηκε έτσι. Κρίμα και για την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού που από το πουθενά βυθίστηκε στην οδύνη. Από αυτό εδώ το βήμα συλλυπούμαι την οικογένεια του θύματος και μακάρι να είναι ο τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: