Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Μπορούμε να προλάβουμε το κακό στη Θράκη

Διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα για την κατάσταση στη Θράκη και ανησυχώ από τα γεγονότα, πως τα πράγματα εκεί οδεύουν σε τελείως λάθος δρόμο. Σίγουρα γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς συνέβη στη Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο. Ανάλογο έγκλημα κάποιοι ετοιμάζουν και στη Θράκη μας. Οι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα είναι πολλοί. Δεν είναι απαραίτητα μόνον οι Τούρκοι. Είναι και διάφορες ΜΚΟ τις οποίες χρηματοδοτούμε κιόλας για να μας βγάλουν τα μάτια, μα πάνω από όλα είναι οι Ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν εξελιχθεί σκόπιμα στον μεγαλύτερο σύμμαχο της Τουρκίας με τις πολιτικές που ακολουθούν.

Η Θράκη ερημώνει από τους χριστιανικούς πληθυσμούς οι οποίοι εγκαταλείπουν την περιοχή λόγω της απαξίωσης, της μηδενικής ανάπτυξης και της οικονομικής ξηρασίας. Ο κόσμος πουλάει τις περιουσίες του και φεύγει προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Εδώ κάπου παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο των Τούρκων οι οποίοι χρηματοδοτούν με μεγάλα ποσά την αγορά Ελληνικής γης. Άλλο μεγάλο λάθος είναι η προσπάθεια «Τουρκοποίησης» των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης από τις Ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίοι συνυπογράφουν την προπαγάνδα της Τουρκίας, όπως αυτή εκφράζεται από κρατικούς λειτουργούς της, αλλά και από το Τουρκικό προξενείο, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τις Τουρκικές αξιώσεις. Δεν έχουν καμία δουλειά οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης να διδάσκονται στα σχολεία τους την Τουρκική γλώσσα. Είναι Έλληνες δεν είναι Τούρκοι και πρέπει να διδάσκονται την επίσημη γλώσσα του κράτους στο οποίο είναι υπήκοοι. Το γεγονός πως είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα είναι απόλυτα σεβαστό, όμως αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα και Τούρκους.

Αφήνοντας τις υπονομευτικές ενέργειες της Τουρκίας ανεξέλεγκτες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και εκβιασμούς προς την Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, οι Ελληνικές κυβερνήσεις θα επιτύχουν σύντομα να μην μιλάμε για μειονότητα μουσουλμανική στην περιοχή, αλλά για πλειοψηφία, χειραγωγημένη από τους Τουρκικούς μηχανισμούς με ότι σημαίνει αυτό. Δεδομένης της προδοτικής πολιτικής που ασκεί η Ελληνική πολιτική σκηνή στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά από τις κυβερνήσεις. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι οι απλοί πολίτες και αυτό δεν μπορούν να μας το απαγορεύσουν. Όσοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν ξανά ζωή στη Θράκη. Να αγοραστεί γη εκεί και όσοι μπορούν να μετοικήσουν εκεί πέρα. Αυτό βέβαια θα ήταν μία λύση συνολική στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και θα ήταν υπέροχο να συνέβαινε σε ολόκληρη την Ελληνική επαρχία. Να ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας. Θα κερδίζαμε σε ποιότητα ζωής και στην τελική είναι πολύ καλύτερο να ασχολείσαι με τη γη από το να κάθεσαι άνεργος στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κατανοώ πως το Μπουρνάζι, η Φωκίωνος Νέγρη, το Θησείο, το Κολονάκι, είναι μακριά από τη Θράκη. Κατανοώ επίσης πως οι ανέσεις και όλες οι υποδομές βρίσκονται στην Αθήνα. Όμως εάν υπήρχε μία μαζική αποκέντρωση που έπαιρνε κινηματικές διαστάσεις, όλα θα έμπαιναν σε μία σειρά. Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης χρειάζεται μόνο. Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι σήμερα, αλλά πως μπορούμε να τα φτιάξουμε. Μπορούμε να παρακάμψουμε τα πολιτικά ανδρείκελα αυτού του τόπου και να σώσουμε για τα καλά την πατρίδα μας. Όλα τους τα Ανθελληνικά σχέδια θα έπεφταν στο κενό. Εάν συγκεντρώνονταν κόσμος στην επαρχία θα αναγκάζονταν να φτιάξουν και υποδομές. Το πρόβλημα είναι πως τους αφήνουμε να ορίζουν τις ζωές μας. Απαξιώνουν τον τόπο μας και εμείς φεύγουμε αντί να μείνουμε και να πολεμήσουμε. Μπορούμε να χτυπήσουμε τα σιωνιστικά τους σχέδια με τα ίδια τους τα όπλα. Με τον Καλλικράτη θα αλλοιώσουν τους εκλογικούς καταλόγους. Ας μεταφέρουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα εκεί που πρέπει να αλλοιώσουμε εμείς τον Καλλικράτη.

Ίσως ακούγονται ανέφικτα όλα τα παραπάνω, αν όμως σκεφτούμε ψύχραιμα μπορούν να γίνουν και να επιτύχουν. Ποιο ξεπούλημα της Θράκης θα γινόταν αν υπήρχαν εκεί επάνω άλλοι 600.000 Έλληνες Χριστιανοί; Αντί να φεύγουμε στο εξωτερικό (χωρίς να μέμφομαι αυτούς που το κάνουν), αντί να αυτοκτονούμε, αντί να παθαίνουμε κατάθλιψη, εμφράγματα και εγκεφαλικά ας τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Αλλαγή στη σκέψη μας χρειάζεται. Το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο, είναι μισογεμάτο γιατί εμείς έχουμε ακόμη τη δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: