Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Η έννοια της απαξίωσης γίνεται επιστήμη

Συνεχίζει ακάθεκτη η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο. Η ταμπέλα πωλείται έχει μπει φαρδιά πλατιά σε όλη την επικράτεια και ψάχνουν απεγνωσμένα αγοραστές για να ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Μία περιουσία που την χρησιμοποίησαν πρώτα οι ίδιοι για να θρέψουν τους εαυτούς τους και το πολιτικό κατεστημένο και αφού την ξεζούμισαν, τώρα τη δίνουν απλόχερα σε ξένα χέρια. Όλες οι υποδομές του κράτους έχουν απαξιωθεί σκόπιμα από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν υπάρχει κανένα ορθό επιχείρημα που μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη, για την αναγκαιότητα του ξεπουλήματος των κρατικών υποδομών.

Ναι υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις, έχει συσσωρευτεί μεγάλο χρέος και έχει γίνει κακοδιαχείριση, όμως οι υπεύθυνοι είναι οι ίδιες οι Ελληνικές κυβερνήσεις και θα πρέπει να ομολογήσουν τα λάθη τους, να αποκαλύψουν την ανεπάρκεια τους ως κύριο λόγο για την κατάντια των κρατικών υποδομών. Και τότε όμως θα μπορούσε να τους πει κάποιος, «ωραία μπράβο που αναγνωρίζεται τα λάθη σας, τιμωρείστε τους ενόχους και διορθώστε την κατάσταση». Αυτοί όμως δεν θέλουν να διορθώσουν τη κατάσταση, ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντίθετα θέλουν να βάλουν υποθήκη το μέλλον της πατρίδος μας. Έτσι προχωρούν σε ολοκληρωτική απαξίωση των υποδομών μας, για να οδηγήσουν την κοινή γνώμη να αποδεχτεί την αναγκαιότητα του ξεπουλήματος έναντι πινακίου φακής.

Αφού οι κρατικές υποδομές είναι ακατάλληλες και μη συμφέρουσες για το Ελληνικό δημόσιο, ήρθαν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί να επενδύσουν και να τις αγοράσουν και πιάστηκαν κορόιδα αφού φορτώνονται ζημιογόνες υποδομές. Αλήθεια το πιστεύετε αυτό; Σκεφτείτε μόνο για παράδειγμα τη ληστεία που συντελείται στα διόδια καθημερινά σε βάρος του Ελληνικού λαού. Σε δρόμους που στην πλειονότητα τους προϋπήρχαν, τα σίγουρα έσοδα των διοδίων θα τα καρπώνονται για τα επόμενα 30-40 χρόνια, σκέτη τοκογλυφία δηλαδή, διάφορες κοινοπραξίες εργολάβων, πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων, του Ελληνικού λαού. Έχουν φράξει και τους παράδρομους για να μη ξεφεύγει κανείς από τις ληστρικές μεθόδους τους και έχουν κάνει και άλλα πολλά που δεν είναι επί του παρόντος. Θα ειπωθούν όμως εν εύθετο χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στον κλάδο της υγείας. Άφησαν τα νοσοκομεία στο έλεος του Θεού για να μπορέσουν να τα ξεπουλήσουν αργότερα και να μην αντιδράσει κανείς. Η περίπτωση του ΟΣΕ επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το πρόβλημα μας λοιπόν δεν είναι μόνον η απαξίωση των εθνικών κρατικών υποδομών αλλά και το ότι στην παρούσα φάση εντείνεται η προσπάθεια να απαξιωθεί οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα. Έχουν απαξιώσει το αιγαίο μας, τη Θράκη μας, τα νησιά μας, τη Μακεδονία μας τον ίδιο τον απλό Έλληνα πολίτη, την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Μέχρι πριν μερικά χρόνια στο Μεγάλο Δέρειο ζούσαν 50 Ελληνικές Χριστιανικές οικογένειες, αρμονικά με τους Έλληνες μουσουλμάνους και τους Πομάκους και τώρα ζούνε 7-8 άτομα. Ποιοι ευθύνονται που ερήμωσε ο τόπος από τους Χριστιανικούς πληθυσμούς, σε μία τόσο ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή, αφήνοντας τις επεκτατικές ορέξεις των Τούρκων να οργιάζουν; Όποιος κατανοήσει το παραπάνω σκεπτικό δεν θα νιώσει ιδιαίτερη έκπληξη και για ότι έγινε με ένα σύμβολο του Ελληνισμού, ένα κομμάτι της ζωντανής ιστορίας μας , το θωρηκτό Αβέρωφ. Έπρεπε να επιχειρήσουν να το απαξιώσουν και αυτό. Γιατί μία προσπάθεια απαξίωσης έγινε και εκεί από την πολιτική ηγεσία, άσχετα αν κάποιοι από τους φυσικούς πρωταγωνιστές μπορεί να συμμετείχαν άθελα τους.

Θα επιχειρήσουν να απαξιώσουν και άλλα εθνικά μας σύμβολά στο μέλλον. Είναι αυτή η προσταγή της Παγκοσμιοποίησης. Όσο τα αντανακλαστικά μας είναι μουδιασμένα, η προσπάθεια τους δεν θα σταματήσει. Υπάρχουν κάποιοι βολεμένοι στο σύστημα που δεν θέλουν αλλαγές . Βλέπουν που πάει η κατάσταση αλλά τρέμουν μη χαθεί η βόλεψη τους και δεν αντιδρούν. Αντίθετα υπονομεύουν και όποια προσπάθεια πάει να γίνει. Πνίγουν όποια φωνή πάει να ακουστεί, κόβουν όποιο κεφάλι πάει να σηκωθεί. Όταν ολοκληρωθεί το έργο της απαξίωσης όμως τις συνέπειες θα τις υποστούν και εκείνοι. Έσπειραν ανέμους, ας θερίσουν θύελλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: