Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Πωλούνται άνθρωποι

Σχεδόν ενάμιση αιώνα έμεινε θαμμένη στη σοφίτα ενός σπιτιού στη Βόρεια Καρολίνα αυτή η φωτογραφία στην οποία εικονίζονται δύο παιδιά, θύματα της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1860 και αποτελεί ένα από τα πλέον σπάνια ντοκουμέντα της περιόδου του αμερικανικού εμφυλίου.

Από χειρόγραφο έγγραφο που συνόδευε τη φωτογραφία, διαπιστώθηκε ότι το όνομα ενός από τα δύο παιδιά ήταν Τζον, μπορεί να το είχαν βαφτίσει έτσι τα «αφεντικά» του για να διαγράψουν την καταγωγή του. Ο Τζον είχε πουληθεί το 1854 αντί 1.150 δολαρίων. Η ταυτότητα του φίλου του, που κάθεται μαζί του στο βαρέλι σε μια φυτεία της Βόρειας Καρολίνας, παραμένει άγνωστη.
Πηγή

Κάποιοι θέλουν να αναβιώσουν αυτές οι πράξεις και να οδηγήσουν σε σκλαβιά την ανθρωπότητα στο σύνολο της. Θέλουν να ξεχάσουμε Θεό, Πατρίδα, Οικογένεια και να γίνουμε μία άβουλη μάζα υπηρετώντας τα συμφέροντα τους. Μέχρι στιγμής τους βοηθάμε και οι ίδιοι άθελα μας και έχουν φτάσει πολύ κοντά στο σκοπό τους. Μπορεί να φτάσουν στην πηγή, μα νερό όμως δεν θα πιούνε, γιατί όπως είχε πει κάποτε και ο σεβάσμιος γέροντας Παΐσιος «έχουν οι μεγάλοι και ισχυροί τα σχέδια τους, θέλοντας και μη όμως προωθούν το σχέδιο του Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: