Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Ομπάμα: «Θέλω να ξέρω τίνος τον κ... να κλωτσήσω»

Εντείνει την πίεση στην πετρελαϊκή εταιρία British Petroleum ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, χρησιμοποιώντας... διαφορετική γλώσσα απ΄ό,τι συνήθως. «Θέλω να ξέρω τίνος τον κ... να κλωτσήσω» για την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, επισήμανε. «Δεν κάθομαι έτσι απλά να μιλάω με ειδικούς σα να πρόκειται για σεμινάριο κολεγίου. Μιλάμε με τους τύπους αυτούς γιατί έχουν τις καλύτερες απαντήσεις».

Μιλώντας στην εκπομπή του NBC News «Today», ο Ομπάμα είπε ότι αν ο Τόνι Χέιγουορντ, ο διευθύνων σύμβουλος της BP εργαζόταν για εκείνον, θα τον είχε απολύσει μέχρι τώρα, γι' αυτά που δήλωσε μετά την κρίση με την πετρελαιοκηλίδα. «Θέλω τη ζωή μου πίσω» είχε πει ο Χέιγουορντ, και είχε προσθέσει ότι ο Κόλπος του Μεξικού «είναι μια μεγάλη θάλασσα».

Η συγκεκριμένη πετρελαιοκηλίδα αποτελεί τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία. Προκλήθηκε από έκρηξη στην εξέδρα διύλησης στις 20 Απριλίου, προκαλώντας το θάνατο σε 11 εργαζομένους.

Στο Λονδίνο, η μετοχή της BP έπεσε περισσότερο από 2%, ύστερα από τις δηλώσεις Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησής του στη διαχείριση της κρίσης, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε για καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων. Από το τέλος Απριλίου έχει μεταβεί τρεις φορές στην πληγείσα περιοχή.

Πηγή:http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.