Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Αγωνίζονται κατά των διοδίων

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών, Εργαζομένων και η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18:30, στα γραφεία του Σωματείου Αυτοκινητιστών Μαγνησίας, (Ξενοφώντος 1, 3ος όροφος, στο κτίριο της εφορίας Βόλου) με θέμα τον αγώνα κατά των διοδίων.

«Σε μια εποχή κρίσης και συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων με αποφάσεις ενός διεθνούς επιτελείου που περικόπτει με δραματικό τρόπο κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, η ληστρική πολιτική των εταιρειών διοδίων με τις ευλογίες πρώην και νυν κυβερνήσεων, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Τα διόδια αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ομολόγησε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση των ληστρικών συμβάσεων, γιατί δεν το επιτρέπουν… οι τραπεζίτες.

Σε διαρκή συρρίκνωση βρίσκεται και το εισόδημα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών εξαιτίας της υπέρογκης αύξησης της τιμής των καυσίμων, της υφεσιακής πορείας της οικονομίας, που μειώνει τον όγκο του διαμετακομιστικού εμπορίου, και της αύξησης με γεωμετρική πρόοδο των διοδίων, πλήττοντας θανάσιμα τη βιωσιμότητα του κλάδου των μεταφορών» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους.


Και καταλήγουν «Δεν πληρώνουμε – Καταργούμε τα διόδια στην Πράξη – Ελεύθεροι δρόμοι για όλους – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους»


Πηγή: http://www.zougla.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kaneis na mhn plhronei pia diodia!!! xesikotheite epitelous!!! dn sas kanoun tipotaaaaa!!!!!