Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Cheecake με φρούτα του δάσουςΝα μαστε πάλι μαζι με μια ομορφη συνταγή μαγειρικης οικονομίας που στις μέρες μας είναι απαραίτητη!
Σας παραθέτω μια εύκολη συνταγή για επιδόρπιο και συνάμα οικονομική!Ελπίζω να την απολαύσετε.Ύλικά

1 φάκελο Cheecake γιώτης κόστος : 1ευρω500ml
γάλα κόστος : 80λεπτά
1 πακέτο πτιμπέρ κόστος : 1 ευρώ
1 βιτάμ κόστος : 1 ευρώ περίπου
1 μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή ότι άλλο θέλουμε κόστος : 1-2 ευρώ

Εκτέλεση

Πέρνουμε το φακελάκι Cheecake γιώτης (θα το βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ)το χτυπάμε στο μίξερ με το γάλα για 5 λεπτά μετά τρίβουμε τα μπισκότα πτιμπέρ σε μπλέντερ και λίωνουμε παραλλήλα το βούτηρο με το οποίο θα περιχύσουμε τα τριμένα μπισκότα που έχουμε βάλει σε μια φόρμα στρογγυλή και τα έχουμε απλώσει για να φτίαξουμε την βάση. Μπορούμε να βάλουμε μαζί με το βούτηρο που θα περιχύσουμε τα μπισκότα και κάποιο λικέρ η κάποιο σιρόπι για να γίνει πιο εύγεστη η βάση μας πχ. το σιρόπι μιας κομπόστας που μας έχει μείνει. Αφήνουμε λίγα λέπτα στο ψυγείο την βάση για να σφίξει και μετά προσθετουμε την κρέμα Cheecake από πάνω και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Τέλος βάζουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και αφήνουμε το Cheecake στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Αύτη ειναι η πίο εύκολη συνταγή για Cheecake που έχω φτίαξει ποτέ και η πίο οικονομική συνάμα διότι αν το καλοσκεφτεί κανείς αν πρόκειται να κανουμέ μια σπιτική συνταγή που θα μας κοστίσει πιο πολύ από ένα έτοιμο Cheecake ζαχαροπλαστείου τότε δεν ωφελεί το πέρνουμε έτοιμο και με λιγότερο κόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: