Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Σοκολατένια Τούρτα Μπλάκ Φόρεστ

Περιγραφή συνταγής
Μια λαχταριστή παραλλαγή της κλασσικής μπλάκ φόρεστ για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και για όσους λατρεύουν να φτιάχνουν εύκολα και γρήγορα γλυκά.


Συστατικά συνταγής

· 1 έτοιμο σοκολατένιο παντεσπάνι με τρεις βάσεις
· 2 φακελάκια σοκολατένια σαντιγί τύπου Garni
· 1 κουτάκι κρέμα σαντιγί
· 1 κουτάκι γάλα

· 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή μαρμελάδα
· 10 κερασάκια για γαρνίρισμα
· ζάχαρη
· λικέρ της αρεσκείας σας η κατά προτίμηση μπειλυς
· 1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες συνταγής
Αρχικά παρασκευάζουμε την κρέμα σαντιγί της σοκολάτας
με το γάλα ανάλογα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία της. Πράττουμε ανάλογα και για την κρέμα σαντιγί προσθέτοντας γάλα και ζάχαρη ανάλογα. Μετέπειτα παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή αντικολλητική από αυτές που ανοίγουν και τοποθετούμε την πρώτη βάση από το παντεσπάνι μας ραντίζοντας παντού καλά με το λικέρ μας. Προσθέτουμε την μίση σοκολατένια σαντιγί μας και από πάνω βάζουμε ένα μέρος από την τρούφα μας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο παντεσπάνι μας και ρίχνουμε από πάνω μια δόση από την κρέμα σαντιγί και μετά καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της με το γλυκό του κουταλιού κλείνοντας με την υπόλοιπη δόση κρέμας σαντιγί από πάνω τέλος προσθέτουμε και την τρίτη βάση παντεσπάνι και ραντίζουμε πάντα με το λικέρ καλά παντού προσθέτοντας την υπόλοιπη σοκολατένια σαντιγί. Γαρνίρουμε με τα κερασάκια και μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού στο κέντρο και γύρω γύρω με τρούφα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά αφαιρούμε την φόρμα και σερβίρουμε στους καλεσμένους μας. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: