Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Είναι τόσο μεγάλη η υποταγή τους στους ξένους εντολοδόχους τους και η δουλικότητα τους που προχώρησαν επί της ουσίας σε Συνταγματική εκτροπή. Στην πράξη ο Παπακωνσταντίνου θα υπογράφει ότι θέλει, χωρίς αυτό που θα υπογράφει να κυρώνεται από το κοινοβούλιο.


Ένταση στη Βουλή προκάλεσε τροποποίηση για τον μηχανισμό στήριξης

Ένταση προκάλεσε στη Βουλή απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που του δίνει το δικαίωμα, εκπροσωπώντας το ελληνικό Δημόσιο, να υπογράφει κάθε σύμβαση, συμφωνία ή μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης.

Βάσει του νόμου που ψήφισε η Βουλή την Πέμπτη,τα μνημόνια και οι συμφωνίες αυτές έπρεπε να εισάγονται στη Βουλή για κύρωση, ενώ τώρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου τροποποίησε τη λέξη «κύρωση» με τη φράση «συζήτηση και ενημέρωση» τα μνημόνια και οι συμφωνίες θα ισχύουν από την υπογραφή τους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε αναγκαία την τροποποίηση, για να «μην υπάρχουν καθυστερήσεις κατά την εκταμίευση των 110 δισ. ευρώ»

Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατήγγειλε τη διαδικασία ως παράτυπη και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε «να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει τι συμβαίνει».

Πήγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: