Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Το ΙΣΡΑΗΛ δικαιώνει τους εχθρούς του

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η πολυεθνική ανθρωπιστική αποστολή <<Ελεύθερη Γάζα>> όπου μετέφερε 10000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, δέχτηκε επίθεση από δυνάμεις του Ναυτικού του Ισραήλ και υπάρχουν τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες καθώς το Ισραήλ έχει επιβάλλει λογοκρισία σχετικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες που μεταφέρονται σε νοσοκομεία οπότε ο αριθμός των θυμάτων ίσως αλλάξει.

Η αποστολή αποτελείται από έξι πλοία δύο εξ’ αυτών Ελληνικά, το πλοίο <<Σφενδόνη>> και το <<Ελεύθερη Μεσόγειος>> και μεταφέρει 700 περίπου άτομα που συμμετείχαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον σκλαβωμένο λαό της Παλαιστίνης.
Τα ξημερώματα και ύστερα από παρενοχλήσεις του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού τα πλοία δέχτηκαν την άνανδρη επίθεση Ισραηλινών κομάντος ενώ έπλεαν σε διεθνή ύδατα.
Για άλλη μία φορά το Σιωνιστικό καθεστώς προέβη σε μία πράξη στυγνής βαρβαρότητας με αυτή του την επίθεση επιδεικνύοντας τα φασιστικά αντανακλαστικά του και παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο.

Ένας λαός που έχει χτυπηθεί ιστορικά από τον φασισμό δεν εφαρμόζει αυτές τις μεθόδους για τους άλλους λαούς. Κάτι τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την ιστορία του Ισραήλ και αποδεικνύουν πως οι πολέμιοί του έχουν απόλυτο δίκιο. Ας σταματήσει η διεθνής κοινότητα να ανέχεται την ανυπακοή των Ισραηλινών στο Διεθνές Δίκαιο διότι κάποια στιγμή οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για όλους και θα ξεφύγει ανεπανόρθωτα η κατάσταση. Να αναφέρουμε εδώ πως το Ισραήλ πρόσφατα αρνήθηκε να υπογράψει τη συνθήκη περί μη διάδοσης πυρηνικών όπλων.

Η Ελλάδα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ενεργοποίησε τη μονάδα χειρισμού κρίσεων. Πολίτες που έχουν οικεία πρόσωπα στην ανθρωπιστική αποστολή μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο +30 210 368 1730.

Δεν υπάρχουν σχόλια: