Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Χορηγία στο μέλλον των λαών θα δώσει κανείς;

Διάβασα τη δήλωση του Χέρμαν βαν Ρομπάι του πρόεδρου μαριονέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από τη κρίση. Πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω σε αυτή του την τοποθέτηση για τον απλούστατο λόγο πως για να βγούμε από την οικονομική κρίση που είναι τεχνητή κατά την άποψη μου και άλλοι κατασκεύασαν, απαιτούνται μία σειρά από πολιτικές που έρχονται σε σύγκρουση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουμε καταντήσει το παγκόσμιο πείραμα της παγκόσμιας Νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αφού βγάλουν τα όποια συμπεράσματα τους θα μας πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα, ανίκανους για οποιαδήποτε ανάκαμψη αφού θα έχουν ισοπεδώσει τις υποδομές μας. Πριν από λίγο πολιτικός της Μαλαισίας ο Ίντρις Τζάλα προσπαθεί να πείσει το λαό του για αναγκαία αύξηση στις τιμές της ηλεκτροδότησης και των τροφίμων με το επιχείρημα η χώρα του να μη καταντήσει η επόμενη Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας παρουσίαζαν τα ΜΜΠ(Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) δεν ήθελε ούτε να ακούσει για εμπλοκή του ΔΝΤ σε Ευρωπαϊκές υποθέσεις. Τελικά βλέπουμε πως συνεργάζονται μια χαρά οι δύο οργανισμοί. Δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματούχων(Τρισέ, Παπανδρέου) μιλούν για αναγκαιότητα μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Είναι φανερό πως κάτι μεγάλο παίζεται εδώ και εθελοτυφλεί όποιος δεν το βλέπει.

Για να τα επιβάλλουν όλα αυτά τροφοδότησαν σε βάθος χρόνου το πολιτικό μας σύστημα με ανθρώπους δικούς τους που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Οι ίδιοι που σήμερα μας μέμφονται λάδωναν τα γρανάζια της εκάστοτε κυβερνητικής μηχανής, με πρόσφατο παράδειγμα τη <<χορηγία>> του κυρίου Μαντέλη από τη SIEMENS. Αλήθεια χορηγία στο μέλλον των λαών θα δώσει κανείς;

Τα μέτρα που μας έχουν επιβάλλει οδηγούν τον κόσμο στην εξαθλίωση. Το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα, οι ανθρώπινες αξίες ισοπεδώνονται και η έννοια άνθρωπος έχει αντικατασταθεί από αριθμούς. Όποια πολιτική απόφαση και να δει κανείς δεν αναφέρεται σε ανθρώπους αλλά σε αριθμούς.

Οτιδήποτε επισημαίνει στο σύστημα τα παραπάνω πρέπει να πνίγεται από τους μηχανισμούς του. Για αυτό τώρα τελευταία αποφάσισαν να ασχοληθούν και με τα Blogs. Το τελευταίο μέσο ελεύθερης έκφρασης. Το αντίδοτο στην παραπληροφόρηση που μας προσφέρουν. Ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα αρκεί να τον κρατάς στο σκοτάδι. Απαγορεύεται η όποια κριτική στις πράξεις τους. Αν μπορούσαν θα λογόκριναν και τις συζητήσεις μεταξύ απλών ανθρώπων. Άλλωστε η σύγχρονες πολιτικές επιστήμες διδάσκουν πως να περνάς το ψέμα ως αλήθεια.

Θέλει θυσίες και επαγρύπνηση η ελευθερία. Δεν πρέπει να τη θεωρεί κανείς δεδομένη γιατί τότε θα τη χάσει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: