Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Μία από τα ίδια.


Ήρθε, είδε και απήρθε. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Με την όλη του παρουσία δικαίωσε όλες τις φωνές εκείνων που υποστήριζαν πως δεν έπρεπε να γίνει αυτή η επίσκεψη στη χώρα μας. Για άλλη μία φορά, μία από τα ίδια. Χορτάσαμε δηλώσεις, κουτοπονηριά και προπαγάνδα. Υπεγράφησαν συμφωνίες ανούσιες και εκφράστηκαν θέσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη που είναι το λιγότερο επικίνδυνες για την Ελλάδα αφού αποδέχονται και νομιμοποιούν τις Τουρκικές αξιώσεις.

Δέχτηκε μας είπαν η Τουρκία να επαναπροωθεί ετησίως 1000 από τους 100000 ίσως και περισσότερους λαθρομετανάστες που μας στέλνει κάθε χρόνο παράνομα. Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί πήγαν να μας το περάσουν ως τεράστια Ελληνική επιτυχία, ως το υπέρτατο δώρο του Ερντογάν.

Τις προθέσεις του ο κύριος Ερντογάν τις έδειξε όταν κατά την παραμονή του εδώ σημειώθηκε σωρεία παραβιάσεων. Στη συνέχεια θέλησε να χειραγωγήσει την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ και να τους πει πως θα κάνουν τη δουλειά τους. Μας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι πλέον και μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα μέχρι η Ελλάδα να πάψει να είναι κρατική οντότητα. Έθνος δεν θα πάψει να είναι, αλλά κράτος θα πάψει και υπαίτιοι θα είμαστε εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας. Ότι κατακτήθηκε με θυσίες και αίμα τα προηγούμενα χρόνια θα χαθεί τώρα με μερικές υπογραφές. Παρατηρήστε μόνο το χαμόγελο του πρωθυπουργού μας.
Υ.Γ. Γιατί δεν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: