Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Φυσικοί και Ηθικοί αυτουργοί.

Υπάρχει μία φήμη πως οι υπάλληλοι της Marfin ζητήσανε πριν γίνει το κακό να φύγουν από το σημείο λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και της ολοένα και ποιο αυξανόμενης έντασης. Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική και δεν φτάνει αυτό μόνο, αλλά οι υπεύθυνοι ασφάλειας της τράπεζας τους κλείδωσαν και σαν σκλάβους μέσα στην τράπεζα την ώρα των επεισοδίων με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Εάν οι παραπάνω μαρτυρίες αληθεύουν είναι απορίας άξιο γιατί δεν κρατείται ο κος Βγενόπουλος. Θα γινόταν φτωχότερος ο κος Βγενόπουλος εάν κρατούσε την τράπεζα του κλειστή εκείνη την ημέρα; Φυσικά τα παραπάνω αν ισχύουν δεν αθωώνουν τους πληρωμένους δολοφόνους αυτής της αποτρόπαιας πράξης. Όμως πέραν των φυσικών αυτουργών δεν πρέπει να ξεφύγουν και οι ηθικοί αυτουργοί.

Έτσι λειτουργεί σε αυτή τη χώρα ο ιδιωτικός τομέας, γι αυτό και όλοι σκοτώνονται να μπουν στο Δημόσιο. Δεν έχουν όλοι σκοπό της ζωής τους να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε το θέλουν για να πατήσουν στη μονιμότητα και στην τεμπελιά. Μία στοιχειωδώς κανονική ζωή θέλουν με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας που ο Ελληνικός ιδιωτικός τομέας γεμάτος παθογένειες δεν μπορεί να τους προσφέρει. Οι μεγαλοκαρχαρίες του, χρηματοδοτούν εδώ και χρόνια το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και αυτό με τη σειρά του όταν εδραιωθεί στην εξουσία τους το ανταποδίδει και με το παραπάνω.
Καλοκαίρι του 2007 εργαζόμουν σε μία χαρτοποιία στην επαρχία και μπορώ να σας πω πως βγαίνει πολύ πικρά το ψωμί από εκεί μέσα. Κλιματισμός δεν υπήρχε, ατμόσφαιρα αποπνικτική από μηχανήματα και καζάνια που έβραζαν και στη χώρα ξημέρωνε ο μεγαλύτερος καύσωνας των τελευταίων ετών. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο εργασίας είχε βγάλει έκτακτη εγκύκλιο, τις ώρες αιχμής του καύσωνα τα εργοστάσια να λάβουν κατάλληλα μέτρα και να περιορίσουν την παραγωγή τους. Ο κος εργοστασιάρχης όμως ειδικά για εκείνη την ημέρα ζήτησε διπλασιασμό της παραγωγής για να προλάβει κάποιες προθεσμίες. Ανάμεσα στους εργάτες υπήρχαν και πολλοί μεσήλικες. Δεν υπήρχε περιθώριο άρνησης, ούτε παράγοντας άνθρωπος. Σε όποιον δεν άρεσε η απόφαση υπήρχε απόλυση και αναζήτηση εργασίας εκ νέου σε μία γεμάτη ανεργία περιοχή. Τελικά 2 εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα με αναπνευστικά προβλήματα. Αυτό και τόσα άλλα γεγονότα όμως που θα έχουν συμβεί και σε άλλα μέρη δεν αναφέρονται πουθενά.
Μέσα σε όλα αυτά να έχεις και το ΔΝΤ να ζητάει μέτρα και κάποιοι που έφαγαν μέχρι σκασμού και ζούνε τη ζωούλα τους να κρύβονται πίσω από εξεταστικές και να περπατάνε με ύφος χιλίων καρδινάλιων Κάποιοι που μπήκαν ξεβράκωτοι στην πολιτική να φεύγουν έχοντας βίλες

Πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι εμπλέκονται με την τρέχουσα κατάσταση πως ο Έλληνας έχει φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε ψεύτης, ούτε τεμπέλης. Το λιγότερο που θα έπρεπε να είχε κάνει ο κος Παπανδρέου εκτός από το να βάλει τους ενόχους φυλακή είναι ένα δημοψήφισμα αφού ούτως ή άλλως λαϊκή εντολή δεν είχε για όσα κάνει. Το να προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει δεν θα οδηγήσει πουθενά. Έσπειραν ανέμους; Ας θερίσουν θύελλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: