Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΔΙώξτε τους προδότες και το ΔΝΤ
Ανέβασα το παραπάνω βίντεο διότι θέλω να σχολιάσω ως Έλλην πολίτης κάποια πράγματα από την επικαιρότητα. Το παράδειγμα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών μου έδωσε το ερέθισμα να το κάνω αυτό. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που αν τα σκεφτεί κάποιος με ψυχραιμία θα διαπιστώσει πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να έχουν τη στήριξη μας, όσο και αν οι μηχανισμοί προπαγάνδας της κυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ ποιο επικίνδυνη ακόμη και από την κατοχή του 1940. Τουλάχιστον σε εκείνη την περίοδο ο εχθρός ήταν φανερός.Τώρα ο εχθρός έρχεται κρυμένος μέσα σε ένα ομιχλώδες σκηνικό και θέλει να επιτύχει την απόλυτη εθνοκάθαρση εις βάρος των Ελλήνων. Τα πολυβόλα έχουν αντικατασταθεί με σπρεντς και κερδοσκοπία, τα τάγματα των ναζί έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στα τάγματα του νεοφιλελευθερισμού, εισπρακτικές εταιρίες, τραπεζίτες, πολυεθνικές, μονοπώλια Οι δοσίλογοι επίσης αντικαταστάθηκαν από τους μηχανισμούς του κομματισμού, τους βουλευτές και τα λοιπά στελέχη. Κανένας τους δεν έχει σκοπό να λειτουργήσει με γνώμονα το Εθνικό συμφέρων. Η μέση Ελληνική οικογένεια αργοπεθαίνει, τα ήθη, τα έθιμα και οι αξίες εξαφανίζονται.

Μέσα στον πανικό των ημερών διάβασα και άκουσα διάφορες γνώμες για τα τεκταινόμενα. Μου κάνει εντύπωση το πόσο συσσωρευμένη οργή έχω συναντήσει. Κάποιοι ευτυχώς όχι πολλοί που υποστηρίζουν εκούσια ή ακούσια τη νέα κατάσταση, προβάλλουν ως κυριότερο επιχείρημα τα λάθη στη λειτουργία του Δημοσίου σε όλους σχεδόν τους τομείς, εκφράζοντας χαιρέκακες απόψεις και ισοπεδωτικές προτάσεις απαξιωτικές προσπαθώντας να μας πείσουν πως θα ξεφορτωθούμε ένα βάρος.

Συμφωνώ πως λάθη υπάρχουν πολλά. Το γεγονός πως ο χ υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τινάξω στον αέρα τη δημόσια περιουσία. Όταν έχεις ένα κόσμημα από χρυσάφι ατόφιο πολλών καρατίων αλλά δεν σου αρέσει το σχέδιο του δεν το πετάς. Απλά προσπαθείς να το μεταποιήσεις. Δεν το απαξιώνεις και κοιτάς να το ξεφορτωθείς. Αντί να φθονούν την εργασιακή ειρήνη του Δημοσίου δηλαδή τα αυτονόητα πράγματα όπως το να πληρώνεσαι στην ώρα σου, να έχεις την ασφάλεια σου, να δουλεύεις κανονικό ωράριο, θα έπρεπε να ζητάνε τα ίδια πράγματα και για τους ίδιους. Τους κυρίους του Σ.Ε.Β. μόνο δεν συμφέρουν αυτά διότι τους χαλάνε τη πιάτσα. Πώς αλλιώς θα σε έχουν ανασφάλιστο πληρώνοντας σε όποτε θυμηθούν με 700 ευρώ για 12 ώρες την ημέρα που από σήμερα έγιναν 640 μεικτά; Πως αλλιώς θα σέρνεσαι όλη την ημέρα χωρίς να σκέφτεσαι από το τρέξιμο; Πως αλλιώς θα γίνεις μία άβουλη οντότητα για να περνάνε οι πολιτικοί ότι θέλουν χωρίς αντιδράσεις αποβλακωμένος από τη μίζερη καθημερινότητα σου;

Κάθε κοινωνική ομάδα στο σύνολο του κοινωνικού ιστού έχει τα αιτήματά της. Δίκαια ή Άδικα δεν θα τα κρίνω εγώ. Όλοι όμως θα πρέπει να προτάξουμε πάνω από τα αιτήματα κάθε κοινωνικής ομάδας, την απαίτηση να τιμωρηθούν οι προδότες και να φύγει το ΔΝΤ. Μπορεί να βγει κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία για όλον το κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για εμένα που επιτέλους είδα μία κοινωνική ομάδα τους εκπαιδευτικούς, να ζητούν την απομάκρυνση του ΔΝΤ μαζί με τα υπόλοιπα αιτήματά τους. Πρέπει όλοι να ενωθούμε σαν μία γροθιά και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Θα συμφωνήσω και με το περιεχόμενο των Πανό του ΚΚΕ παρότι δεν συμφωνώ πολιτικά μαζί τους. Αυτό που ενέβασαν το πρωί στην Ακρόπολη που έλεγε <<λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθήτε>> με την προϋπόθεση να σεβαστούν το μνημείο. Επίσης θα προτιμούσα να κυματίζανε Ελληνικές σημαίες αντί για τα σφυροδρέπανα που κρατούσαν. Ωστόσο Έλληνες είναι και αυτοί και αυτή την ώρα απευθύνουν το σωστό μήνυμα και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τον Παρθενώνα για να σταλεί ένα παγκόσμιο μήνυμα. Ίσως συμφωνούσαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας με αυτό. Τάχατες η χώρα με τέτοιες ενέργειες γίνεται ρεζίλι διεθνώς λένε οι πολιτικοί ταγοί. Η χώρα εξαιτίας τους έγινε ρεζίλι εδώ και πολύ καιρό και όχι από αυτή την κίνηση. Η χώρα γίνεται ρεζίλι όταν πάνε και ζητάνε μίζες από εταιρίες τύπου siemens. Ποιός τους είπε πως το μνημείο ανήκει μόνο σε εκείνους; Να ξεσηκωθεί ο κόσμος παντού να σταματήσουν τα κοράκια να συνθλίβουν ανθρώπους. Μπορεί να βγει κάτι θετικό και αισιόδοξο από την όλη ιστορία αρκεί να μη στραφεί η κοινωνία εναντίων της κοινωνίας. Αυτή η παγίδα πρέπει να αποφευχθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: