Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Σπάστε το κουκούλι. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

<<ΠΑΣΟΚ ή βαρβαρότητα>> και <<αλλάζουμε ή βουλιάζουμε>> ήταν 2 από τα βασικά προεκλογικά σλόγκαν του κυβερνώντος κόμματος. Ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει και να τα αλλάξει σε ΠΑΣΟΚ και βαρβαρότητα με ολίγη ανικανότητα και έσχατη προδοσία κατά των Ελλήνων, του Ελληνικού συντάγματος και του Ελληνικού Έθνους. Για σκοπιμότητα και προδοσία μίλησαν άλλωστε και πολλοί ξένοι αναλυτές μεταξύ αυτών και ο MAX KAISER σε συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ της Κυριακής.

Στις 23 Απριλίου του 2010 ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ο κος Jeffrey Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα σε ξένες δυνάμεις. Παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία στα ξένα αφεντικά του. Από το Καστελόριζο επέλεξε με ένα διάγγελμα που δεν μπορούσε να το πει εάν δεν το διάβαζε από μέσα λόγω μειωμένης αντίληψης, να τινάξει στον αέρα αυτό που η Έλληνες υπερασπίστηκαν μέχρις εσχάτων. Την ελευθερία τους. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύει ότι μηχανισμό προπαγάνδας διαθέτει.

Στο άκουσμα της εισόδου της χώρας στο περιβόητο ΔΝΤ εκείνοι που ενθουσιάστηκαν και έσπευσαν να το εκφράσουν άμεσα ήταν οι μεγαλοκαρχαρίες. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μάλιστα με δήλωση του μας προέτρεψε να μη το δούμε σαν τιμωρία αλλά σαν θεραπεία. Το ΔΝΤ είπε πως ένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και γι αυτό ευθύνονται τα 740 € μεικτά κατώτατος μισθός, το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων. Ευθύνεται επίσης και το πλαφόν στις απολύσεις.
Ακούμε αυτές τις ημέρες τον κάθε σχετικό και άσχετο να μιλάει για την όλη κατάσταση στη χώρα. Κανένας όμως δεν μιλάει για ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό, που θα υπηρετεί στην πράξη τον άνθρωπο. Όλοι κολλάνε ταμπέλες όπως σοσιαλισμός ή καπιταλισμός. Ο ένας πόλος δαιμονοποιεί τα πάντα στον άλλο πόλο. Αντί να σκεφτούν αν υπάρχουν καλά και στους δύο πόλους και να τα αναδείξουν. Άλλωστε και αυτό το αποδεικνύει η ιστορία όπου έχει εφαρμοστεί μόνον ο ένας πόλος έχει επέλθει ασυδοσία και αποτυχία.

Για τον παράγοντα άνθρωπο όμως δεν μιλάει κανένας. Αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξης μας όμως. Δεν γεννιόμαστε για να γινόμαστε σύγχρονοι δούλοι στον κάθε ΣΕΒ και να παιδευόμαστε όλοι μας τη ζωή επί μάταιο. Ερχόμαστε στον κόσμο για να εξελιχθούμε και να παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες στις επόμενες γενιές.

Έχουνε γίνει πολλά λάθη και έχουν αναπτυχθεί λάθος νοοτροπίες αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μας φταίει ο Δημόσιος τομέας. Άλλωστε υπάρχει άρθρο στο σύνταγμα που αναφέρει πως η εργασία είναι δικαίωμα και το κράτος πρέπει να παρέχει δουλειά σε όλους τους πολίτες του. Εκείνο που φταίει κατά την άποψη μου είναι πως στη χώρα μας φταίει οτιδήποτε έχει μολύνει ο κομματισμός τα τελευταία 35 χρόνια. Για του λόγου το αληθές θα πω ένα παράδειγμα. Όταν η ΔΕΗ ήταν κερδοφόρα έως ότου τη ρημάξουνε και ανήκε εξολοκλήρου στο δημόσιο σε τι ακριβώς ζημίωνε το κράτος; Στα κέρδη που του απέφερε; Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν τα κέρδη αυτά δεν τα διαχειρίσθηκαν σωστά και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο εμείς οι πολίτες; Τις πρώτες ΔΕΚΟ άλλωστε τις συναντάμε στην Αρχαία Ελλάδα. Οι Αρχαίοι Αθηναίοι είχαν τα μεταλλεία του Λαυρίου όπου σε κάθε χρήση κάθε Αθηναίος πολίτης έπαιρνε μέρισμα σε τάλαντα. Το 480πχ που έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας τα πλοία των Αθηναίων κατασκευάστηκαν από το μέρισμα των πολιτών.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους πως υπάρχει άρθρο του Συντάγματος που προτρέπει τους πολίτες να αντιταχθούν με κάθε μέσο σε όποιον πάει να τους στερήσει την ελευθερία τους. Είμαστε σε μία περίοδο που ίσως έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος αρκεί να βγούμε από το κουκούλι που μας έχουνε πλέξει και να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια: