Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Παρίσι για τρελό shopping και αξέχαστες εμπειρίες

Παρίσι μια μαγευτική μεγαλούπολη που τα Φώτα της μας παραπέμπουν σε κόσμους ονειρικούς και μαγεμένους. η πόλη του φωτός πήρε το όνομα της όταν οι κύριες λεωφόροι της άναψαν τα λαμπιόνια τους για πρώτη φορά το 1828 και από τότε μας ταξιδεύον στο κοσμοπολίτικο αέρα της πόλης.

Σαν πόλη φημίζεται για την ομορφιά της αλλά και για τους διάσημους οίκους μόδας καθώς και τα αμέτρητα μαγαζιά που μπορείτε άνετα να κάνετε τα ψώνια σας ανάμεσα σε 80.000 χιλιάδες φίρμες που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν….

Σας προτείνω λοιπόν να ξεκινήσετε με περιοχή που αποπνέει έναν αέρα πολυτελείας την πλατεία βαντόμ που μπορείτε να ξεκουραστείτε σε ένα από τα γραφικά café της αλλά και να ψωνίσετε ανάμεσα από bulgari , cartier και dior που λίγο λίγο θα αδειάζουν το πιστωτικό σας λογαριασμό… ωστόσο μπορείτε να τριγυρίσετε και σε καταστήματα ρούχων όπως Armani,Channel και Benetton.

Ύστερα από την πολύωρη ξενάγηση αλλά και τα κουρασμένα χέρια σας από τις φορτωμένες με ψώνια τσάντες ίσως θελήσετε να ξεκουραστείτε με ένα διάλειμμα στο μπαρ του ξενοδοχείου ριτζ σε κάποιο από τα πολλά νεανικά και τρεντυ καφέ.

Το Παρίσι είναι η μόδα λένε πολλοί όποτε επιβάλετε να ντυθείτε ανάλογα όταν το επισκεφτείτε αν και ένα παπούτσι αθλητικά θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε κάθε δρομάκι του ή το Λούβρο. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον Πύργο του Άιφελ και την Παναγία των Παρισίων που η ατμόσφαιρα ειδικά όταν λειτουργεί είναι ιδιαίτερα κατανυκτική και ιδιαίτερη.

Γενικά μπορεί να πει κανείς ότι το Παρίσι είναι σαν μια φωτογραφία… αξίζει παραπάνω από χίλιες λέξεις και ταυτόχρονα συνεπαίρνει τους επισκέπτες τους… Και όπως έλεγε παλιότερα ένα διαφημιστικό σλόγκαν κανείς δεν μπορεί να πάει μόνο μία φορά…πρέπει απαραιτήτως να δεις και άλλη μία τουλάχιστον είναι κάτι που μόνο οι γάλλοι το έχουν περιγράψει σωστά με μια δική τους έκφραση Déjà vu!

Δεν υπάρχουν σχόλια: