Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους Εθνικούς Δρυμούς

Η συγκεκριμένη δημοσίευση κέρδισε στον διαγωνισμό Best Post Awards ‘09 στην κατηγορία περιβάλλον!

"Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους Εθνικούς Δρυμούς" αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις μελέτες που γίνονται και μας κρουν το κώδωνα του κινδύνου σχετικα με τις επιπτώσεις για το τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη μέρα σχετικά με τις κλιματικές συνθήκες και τις συνέπειες τους στις δασικές περιοχές.

Οι συνέπειες της δραμάτικης αλλαγής των καιρικών συνθηκών προβλέπουν ότι θα αυξηθούν οι μέρες με μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς σε όλες τις δασικές εκτάσεις από 5 έως 15 μέρες και ότι θα αυξηθεί η θερμοκρασία το καλοκαίρι περίπου έως 20 βαθμούς . Οι βροχερές μέρες θα μειωθούν δραματικά και αυτό θα επηρεάσει το οικοσύστημα μας και κάθε μορφή ζωής στα δάση και όχι μόνο.

Γενικά όλα αυτά θα προσβάλουν τις δασικές περιοχές με αστάθειες στο τομέα των πυρκαγιών και των ασθενειών καθώς θα βάλλουν σημαντικά στο να αποξηρανθεί σταδιακά το τοπίο αλλά και να αναταραχθεί ο κύκλος της ζωής μέσω των ζωών και των φυτών.

Πολλοί φορείς της κοινωνίας μας πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο προκείμενου να εξασφαλίσουμε μια σταδιακή ομαλότητα και να αποφύγουμε την επερχόμενη καταστροφική αλλαγή.

Πρώτα από όλα μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την προστασία των δασικών εκτάσεων με επιπρόσθετη φύλαξη από φορείς της πολιτείας, να ενισχύσουμε κάθε εθελοντικό φορέα προστασίας δασικών εκτάσεων αλλά και πάνω από όλα να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση ώστε να καθυστερήσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όσο το δυνατόν περισσότερο μιας και κατά την προσωπική μου άποψη έχει επέλθει ένα τέλμα πλέον.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για το μέλλον του πνεύμονα του πλανήτη μας.

1 σχόλιο:

Gorilaki είπε...

Η συγκεκριμένη δημοσίευση κέρδισε στον διαγωνισμό Best Post Awards ‘09 στην κατηγορία περιβάλλον!
http://www.bestpostawards.gr/Default.aspx