Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Ένας Ανερχόμενος Καλλιτέχνης

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, επέλεξε να παρουσιάσει την πρώτη του ατομική έκθεση Γλυπτικής ο ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης Γιώργος Χαλάστρας, ο οποίος από το Σάββατο 11 Απριλίου εκθέτει έργα του, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς».Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως και τις 18 Απριλίου. Οι ώρες λειτουργίας της, είναι από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 έως 21:00 μ.μ.Φίλοι, γνωστοί και λάτρεις της τέχνης τίμησαν με την παρουσία τους τον νεαρό καλλιτέχνη την ημέρα των εγκαινίων εκφράζοντας τις καλύτερές τους ευχές.
Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αρταίων Π. Οικονομίδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γιάπρος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην πορεία του. Ο Γιώργος Χαλάστρας αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007 και ήδη έχει παρουσιάσει έργα του, σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στην «Η» για τις επιρροές του αλλά και για τους στόχους του, δήλωσε:
Ερ.: Πως ασχοληθήκατε με την γλυπτική, γιατί επιλέξατε αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση;
Απ.: Είχα κλίση από μικρός στα καλλιτεχνικά, μέχρι που κάποια στιγμή κατάλαβα ότι ήθελα να σπουδάσω στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έτσι άρχισα μαθήματα σχεδίου, έδωσα εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασα και αποφοίτησα από εκεί.
Ερ.: Πως βλέπετε το περιβάλλον εδώ στην Άρτα όπου ζείτε μόνιμα; Διακρίνετε ενδιαφέρον προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση από το κοινό της Άρτας;
Απ.: Αυτό θα δείξει. Θα το δούμε τώρα στην έκθεση. Εκθέσεις γίνονται βέβαια.
Ερ.: Απ΄ ότι βλέπω τα έργα σας, έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο σώμα και ιδιαίτερα με το σώμα της γυναίκας.
Απ.: Ναι, είναι ανθρώπινες φιγούρες. Μου αρέσει περισσότερο το γυναικείο σώμα γιατί με βοηθάνε οι καμπύλες του σώματος και έτσι έχω μεγαλύτερες εμπνεύσεις όσον αφορά το γυναικείο κορμί.
Ερ.: Τι υλικά χρησιμοποιείται στη δουλειά σας και ποια είναι η διαδικασία που προηγείται μέχρι να έρθει η στιγμή το έργο να πάρει την τελική του μορφή;
Απ.: Στην αρχή κάνω τα γλυπτά από πυλό, μετά τα βγάζω, ανοίγω καλούπια από γύψο και τα γλυπτά βγαίνουν στην μορφή αυτή όπως τα βλέπετε τώρα, με τη διαφορά ότι είναι γύψινα, μετά τα στέλνω σε χυτήριο και τα κάνω σε μπρούντζο.Εγώ στο γύψο σταματάω, τα υπόλοιπα τα κάνουν τα χυτήρια.
Ερ.: Είναι η πρώτη σας ατομική έκθεση στην Άρτα. Υπάρχει στόχευση και για συμμετοχή σας μελλοντικά σε κάτι νέο;
Απ.: Είναι η πρώτη μου ατομική έκθεση αλλά έχω λάβει μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για τα μελλοντικά μου σχέδια, βεβαίως θα κάνω και άλλες εκθέσεις, δεν ξέρω που ακριβώς αλλά θα πάω και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Πηγή: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Αξίζει να προσεχθεί η δουλειά του καθώς σίγουρα στο μέλλον θα μας απασχολήσει θετικά με τις δημιουργίες του αφού είναι ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: